Haberler

Gayrimenkul Yatırımcıları İstanbul'dan Sonra Bursa'yı Tercih Ediyor

Bursa'da, Son Aylarda Peş Peşe Devreye Alınan Büyük Çaplı Konut Projelerinde, İstanbul Merkezli Firmalar Şehirde Yatırım Yaparken, Alıcıların Yarısını da Başka Kentlerden Müşteriler Oluşturuyor. Gayrimenkul Alımını Yatırım Olarak Görenler İstanbul'dan Sonra Bursa'yı Tercih Ediyor.

Bursa'da, son aylarda peş peşe devreye alınan büyük çaplı konut projelerinde, İstanbul merkezli firmalar şehirde yatırım yaparken, alıcıların yarısını da başka kentlerden müşteriler oluşturuyor. Gayrimenkul alımını yatırım olarak görenler İstanbul'dan sonra Bursa'yı tercih ediyor.

Bursa'da yerel inşaat firmalarının konsept projelerinden sonra Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'Ottomanors', Koray İnşaat da 'Güzelbiryer Bursa' projesi ile konut üretimine başladı. İstanbul'daki konut projelerinde yer satın alanların içerisinde önemli miktarda Bursa'dan müşteri olması, ulusal inşaat firmalarının dikkatini Bursa'ya çekti. Ancak ünlü firmaların Bursa'ya gelmesi, Anadolu'da gayrimenkule yatırım yapmayı düşenenleri de İstanbul'dan sonra Bursa'ya yöneltti.

Bursa'daki konut projelerinde İstanbul'a göre daha makul olan fiyatlar, firmaların kendi öz kaynakları ile ödeme kampanyaları düzenlemeleri, tanıtımların ulusal ölçekte yapılması, firmaların başka şehirlerdeki projelerinde memnun kalan müşterilerine ikinci satış yapmaları, satışların yarısının Bursa dışından gelmesini sağladı.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bursa Ottomonors Projesi Pazarlama Müdürü Tolga Bıyıklıoğlu, Ağustos 2009 ve Mart 2010'da teslim edecekleri ilk etaptaki 900 konutun yaklaşık yüzde 40'ının şu anda satıldığını söyledi. Ottomonors Projesinde 1 + 1 den 4 +1 ve yalı konaklarına kadar 45 değişik büyüklükte konut satışa sunduklarını belirten Tolga Bıyıklıoğlu, "Sinpaş Grubu'nun birçok projesinin temel unsurlarından biri olan su konsepti, Ottomanors'ta çok büyük şekilde kullanılıyor. Projede, yapı adalarından yeşil alanlara kadar uzanan 26 bin metrekarelik dev bir suni göl oluşturuluyor. Konsept bir konut projesi ortaya koyduk, büyük ilgi gördü'' dedi.

İkinci ve üçüncü etap satışları ile 2 bin 300 konutun öncelikle planlandığına işaret eden Tolga Bıyıklıoğlu, şöyle konuştu: "Son olarak ortaya koyduğumuz ara ödemeli, kira öder gibi makul taksitli kampanyalarla satışlarımız hızlandı. Müşterilerimizin büyük yüzdesini Bursalılar oluştururken, başka şehirlerden kendilerini takip eden müşteriler ve Türkiye'nin her yerinden yatırımcılar da projeye büyük ilgi göstererek telefonla daire satın alıyor." Bıyıklıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, telefonla satışta ilk üçü İstanbul, Ankara ve Eskişehir paylaşıyor. Zonguldak, Kocaeli, İzmir, Antalya, Çankırı, Trabzon, Yozgat, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin Çanakkale, Samsun, Erzurum, Balıkesir, Adana gibi şehirlerden müşterilere de satışlar oluyor. Müşteri portföyünün bu şekilde dağılması herkesi memnun ediyor.

Koray İnşaat Genel Müdürü Şamil Çapar da değişik yerlerde yaptıkları önemli inşaatlar sebebiyle Bursa'da başladıkları 'güzelbiryerbursa' projesinde başka şehirlerden kendilerini takip eden müşterilerinin yer satın aldıklarını söyledi.

Özellikle konut projeleri yaptıkları İstanbul, Ankara ve Eskişehir'den ciddi miktarda Bursa'daki projelerine müşteri geldiğine dikkat çeken Çapar, şöyle konuştu: "Bursa yurt dışında yaptığımız çalışmalarda, bilinilirliliği ile dikkatimizi çekmişti. Şehrin uluslararası tanınmışlığı bu tip gayrimenkul yatırımlarında şehrin dışından müşterilerin gelmelerine de imkan sağlıyor. Burada görüştüğümüz yabancı işadamları Türkiye'ye gittiklerinde İstanbul'dan sonra Bursa'da da işleri olduğunu, bağlantıları bulunduğunu ifade ediyorlardı. Biz, Bursa'da ilk etapta 170 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Ancak başka şehirlerden gelen müşteri sayımız çok önemli bir yere sahip bulunuyor. İnşaatlarımızın konforunu, güvenilirliğini bilenler yatırım maksatlı Bursa dışından gelerek yer alıyor. Bu müşterilerimiz daha önce satın aldıkları yerin inşaat bitiminde 2.5 katı fiyata ulaştığını yaşayarak gördükleri için daha kolaylıkla projeden yer alıyorlar. Biz şu an lansman fiyatları ile satışa sunduğumuz yerlerin inşaat bittiğinde ödenen paranın 2 katı değere ulaşacağını tahmin ediyoruz." Çapar, Hamitler'deki 4 katlı 700 konutluk siteden sonra Bursa'da bir villa kent yapma düşünceleri bulunduğunu söyledi. Çapar, uzun vadede İzmir'e de yatırım yapmayı değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

(İRF-İHS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title