Haberler

Fındık Can Suyu Bekliyor

Güncelleme:

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Türkiye fındık rekoltesinin 350 bin ton civarında olmasının beklendiğini söyledi.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, bu yıl Türkiye fındık rekoltesinin 350 bin ton civarında olmasının beklendiğini kaydederek, "Bu yıl üretici için kritik bir dönem olacak" dedi.

29-30 Mart tarihlerinde yaşanan zirai geçen hafta yaşanan lodos sebebiyle fındık rekoltesinin bu yıl hayli düşük olmasının beklendiğini dile getiren Uğur Cörüt, "Bizim tespitlerimize göre fındık rekoltesi bu yıl 350 bin ton olarak gerçekleşecektir.Bu durumda fındık üreticisi kritik bir dönem yaşayacaktır. Bu sebeple fındıkta bir can suyuna ihtiyaç vardır. Muhtemelen hükümetimiz bu yarayı saracaktır" dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Evren Enginyurt da üreticiyi zor bir yıl beklediğini belirtti. Fındık rekoltesinin düşük olması sebebiyle üreticinin fındıktan beklediğini göremeyeceğini belirten Enginyurt, "Ancak bu yıl fındığın az olması sebebiyle fiyatlar artacaktır. Bu sebeple üreticilerimiz fındığı hemen pazara indirmemelidir. Sezona 10 liradan başlanabilir. Üretici hemen fındığını pazara indirmezse bu rakam giderek artacaktır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Uğur Cörüt Türkiye Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title