Haberler

EYT'de bu detayı atlayan emekli olamaz! İşte 1999 öncesi yıllara göre değişen prim şartı

Güncelleme:

EYT'nin Meclis'e sunulmasının ardından milyonlar düzenlemenin bir an önce yasalaşmasını bekliyor. Şubat ayı içerisinde Meclis'ten geçmesi beklenen düzenlemede kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl hizmet süresi şartı bulunurken, bir de prim gün şartı var. 1999 öncesi sigortalı olan SSK'lıların prim şartı ise 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişiyor. İşte 1999 öncesi yıllara göre emeklilik için gereken prim gün sayıları.

Emeklilikte yaşa takılanlar ( Eyt ) düzenlemesi Meclis'e sunuldu. 5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemenin yasalaşması halinde ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. Geri kalanlar ise şartları sağladığında emeklilik hakkı kazanacak.

"4 MADDEDEN OLUŞUYOR"

Düzenlemenin detaylarını paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Düzenleme 4 maddeden oluşuyor. Yaşa takılmadan istisnasız şartları tamamlayan emekli olacak. Prim günü ve çalışma süresini dolduran emekli olacak. Çalışan emekli için 5 puan destek primi verilecek. Kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı kalkıyor" diye konuştu.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

PRİM GÜN SAYISI EN ÖNEMLİ NOKTA

EYT düzenlemesinde yaş şartı uygulanmayacak ancak prim gün sayısı en önemli nokta. Buna göre SSK'lı kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl hizmet süresini doldurup işe giriş tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında gününü tamamlayanlar emeklilik hakkı kazanacak. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda ise kadınlarda 20 yıl 7 bin 200 gün, erkeklerde 25 yıl 9 bin gün prim şartı aranıyor.

SSK'lı erkeklerin 1999 öncesi emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve prim gün sayıları:

EYT'lilerin kaç gün prim ödemesi gerekiyor? İşte 1999 öncesi yıllara göre emeklilik şartları

SSK'lı kadınların 1999 öncesi emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve prim gün sayıları:

EYT'lilerin kaç gün prim ödemesi gerekiyor? İşte 1999 öncesi yıllara göre emeklilik şartları

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

EYT Ssk Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (19)

Ali Kaçkar:

5900 gün 16 sene yapar. 16 sene pirim ödeyip 40 sene maaşmı alacaksınjz

290
243
yanıtYanıtla
Hasan Tartal:

Vekiller 2 sene vekillik yapınca emekli oluyorya aslannn vatandaşa gelince mi sorguluyorsun

yanıt1
yanıt1
Orhan Yıldırım:

hesap yapmayı bilmeyen senelik ssk 360 gün üzerinden oldugunu bile bilmeyen burda laf ebeligi yapıyor sadece insanlar yasal olarak verilmiş ama ellerinden alınmış bir hakkın peşinde siz olaya böyle bakın.

yanıt16
yanıt1
Erkan Bayatlı:

2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra şartları yerine getirip 50 bin liranın üzerinde emekli maaşı alanlara söz söyleyebildiğiniz gün sizi tebrik edeceğim

yanıt21
yanıt0
memiş çiftçi:

Sayın Cumhurbaşkanımız, 5000 işgünü demişti, bu yeni prim gün sayısı tamamlama nereden çıktı. Hatta daha önceki gibi olsaydı Kasım 2023 te emekli oluyordum, şimdi ise 2024 ün sonuna emekli oluyorum. Nerede erken emeklilik?

175
320
yanıtYanıtla
Şevki Demiröz:

yasanın faydası yok 18 giris olsa hiç boşluksuz 25yıl eder 43 hiçmi ücretsiz izin almayacak işten cıkarılsa iş arasa 25 yıl içinde bosluk verse en erken 50 55yas noldu 5bin prime zaten alacagın maas ne yazık oldu garib gurebaya eyt falan hikaye bu şartlarda yüzde20si ancak emekli yapsınlar bakalım...

118
142
yanıtYanıtla
Saim Ölcer:

5000 gün ne ne oldu hani pirimi dolduran yaş sınırı olmadan emekli olacaktık bu nerden çıktı sayın cumhurbaşkanımız öyle demişti ne değişti de pirim gün şartı geldi bugüne kadar hep ak partiyi desteklemiştim bundan sora oy yok ister emekli olayım istersen olamayayım

112
146
yanıtYanıtla
Bakkal Mamut:

5000 bin fazla 3000 yatır. 30 sene maaş al

yanıt47
yanıt75
EMRE ARAZ:

5,000 güne ne oldu

87
95
yanıtYanıtla
Ali Kamil Acar:

Biz bağkurluları devlet hiç görmüyor görmek istemiyor varı yoku ssk lı .. 2 katı prim ödüyorum allloooooo…. Duyun sesimizi … adaletsizliğin daniskası bize yapılan

106
41
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title