Haberler

Evde Benjamin Bitkisi Bakımı Nasıl Yapılır

Güncelleme:

Benjamin bitkisinin nasıl bakılacağını bilirseniz, bitkiniz salondaki en güzel dekoratif bitki olarak hep sağlıklı kalır.

Çok yapraklı saksı çiçekleri, evlerde en çok bakılan bitkilerdir. Bu bitkilerden biri olan Benjamin bitkisi, evlerde en sık rastlanan çok yapraklı, gösterişli bitkilerdir. Benjamin bitkisinin nasıl bakılacağını bilirseniz, bitkiniz salondaki en güzel dekoratif bitki olarak hep sağlıklı kalır. Evde benjamin bakmak için öncelikle çiçeklerle aranızın iyi olması gerekmektedir. Eğer benjaminin yerini sürekli değiştirirseniz, bitkinizin kısa sürede solarak, bu değişime uyum sağlamakta zorluk çekeceğini bilmeniz gerekir. Süs bitkileri sık sık yer değiştirmeyi sevmezler. Benjamin bitkisinin en bilinen özelliği, doğrudan güneş isteyen bir bitki olmamasıdır. Benjamin, oda sıcaklığında yapraklarını daha sağlıklı büyütür. Benjamin çiçeği, hava akımlarından çok kolay etkilenir. Bitkiyi, ani hava değişimlerinin olduğu alanlarda tutmayın.

VİTAMİN DESTEĞİ VERİN

Evde benjamin bitkisi bakmak için, bitkiye yılda bir veya iki kez vitamin ve mineral desteği sağlamalısınız. Çünkü süs bitkileri zamanla toprakta bulunan vitamin ve mineralleri tüketmeye başlar. Bitkinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız mutlaka besinlerini vermelisiniz. Benjamin çiçeğinin saksı değişimini; bahar aylarında, hava ısınmaya başladığında yapabilirsiniz. Benjamin bitkisinin dalları başka bir cisime değmemelidir.Değerse, büyümesi durur ve zarar görmeye başlar.

SOĞUKTAN KORUYUN

Benjamini kış aylarında soğuktan koruyun ve çok az sulayın. Süs bitkilerine soğuk havalarda, musluk suyu yerine oda sıcaklığında bekletilmiş ılık su verin. Yaz aylarında ise benjamin sulamak için temiz ve bol su kullanın. Benjaminin günlük sulamasında kullandığınız suyun ölçüsünü ve sulama saatini stabil tutmaya çalışın. Salonunuza canlılık katmak için internetten saksıda benjamin çiçek siparişi verebilirsiniz. En güzel hediyelik süs bitkisi olarak Benjamin gönderebileceğinizi unutmayın. (Kaynak:cicekci.com)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title