Haberler

Elektriğe Zam Geliyor

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Elektrikte Yeni Fiyatlama Sistemine Geçilmeden Önce Zam Yapılacağını, Bütçede de Gelir Artırıcı Önlemler Alınacağını Belirtti.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, elektrikte yeni fiyatlama sistemine geçilmeden önce zam yapılacağını, bütçede de gelir artırıcı önlemler alınacağını belirtti.

Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)- Dünya Bankası Güz dönemi Toplantısına katıldığı ABD'den dönüşünde Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, temasları hakkında bilgi  verdi.

Şimşek, IMF'nin  üst düzey yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, stand-by  düzenlemesinin 7. gözden geçirmesi kapsamında, gelinen son nokta ve bu  kapsamda önümüzdeki günlerde yapılması planlanan teknik çalışmaları ele  aldıklarını ifade etti. Bakan Şimşek, 4-17 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen  görüşmelere yıllık toplantılar nedeniyle Washington'da devam etme kararı  verdiklerini hatırlatırken, devamla şöyle dedi:

"Burada yaptığımız temaslar ile çalışmalarımızı daha ileri bir noktaya  taşıdık. Gözden geçirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde Türkiye'de  devam edilecektir. IMF yetkilileri ile yapılan toplantılarda ayrıca, IMF  bünyesinde yürütülen kota ve yönetim reformu, uluslararası mali  piyasalardaki son gelişmeler ile 2009 yılında Türkiye'de  gerçekleştirilmesi planlanan IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına  ilişkin hazırlıkları da değerlendirme imkanımız oldu.

IMF'nin gündem maddeleri arasında, kota ve yönetim reformu ayrı bir önem  arz etmektedir. IMF'nin etkin bir üyesi olarak, bu konuda kendi  perspektifimizi ortaya koyma imkanı bulduk. Yatırımcılar ve uluslararası  finans kuruluşlarının temsilcileri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde,  küresel ekonomik gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunduk ve  Türkiye ekonomisine ilişkin makro ekonomik görünüm ve kamu maliyesi  gerçekleşmeleri ile 2008 yılı hedeflerini değerlendirme imkanı bulduk.”

ELEKTRİĞE ZAM

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 2008’in ilk yarısında elektrikte zam, fiyat mekanizması ve piyasa yapısına ilişkin üç aşamalı bir plan uygulanacağını bildirdi.

Şimşek'in verdiği bilgiye göre birinci aşamada KİT’lerce fiyat artışı belirlenecek, ardından otomatik fiyat sistemine geçilecek, son aşamada rekabetin artırılması için dağıtım özelleştirilecek.

Elektrik fiyatlarındaki artışın ne düzeyde olacağının sorulması üzerine Şimşek, TEDAŞ'ın maliyet ve yatırımları karşılayacak bir fiyat öngördüğünü, bunu değerlendireceklerini kaydetti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir? Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title