Haberler

Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Finans Terminali'ni fazlasıyla önemsediğini belirterek, "Tüm dünya şu anda Türkiye'yi takip ediyor."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Finans Terminali'ni fazlasıyla önemsediğini belirterek, "Tüm dünya şu anda Türkiye'yi takip ediyor. Anlık gelişmelerimiz dünyanın her yerinde anında yerini buluyor, en iyi, en doğru şekilde değerlendiriliyor. Böyle bir ortamda, Anadolu Ajansı'na, Finans Masası'na, modern çalışmanızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AA Finans Masası'na konuk olan Bakan Çağlayan, AA'nın yeni hizmeti Finans Terminali hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

"Bu yaptığınız çalışmayı (Finans Terminali) gerçekten fazlasıyla önemsiyorum" diyen Çağlayan, basınla tanışmasının 30 yaşındayken Ankara Sanayi Odası'nda başladığını anlattı.

Basından birçok ismi çok uzun yıllardan beri tanıdığını ifade eden Çağlayan,

"Bazıları Ankara'dan İstanbul'a ihraç oldu, bazıları İstanbul'dan Ankara'ya ithal oldu" benzetmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nın gücünü, etkinliğini, tarafsızlığını, geniş kullanım ağını, imkanlarını çok iyi bildiğini vurgulayan Çağlayan, "Yayın kalitenizi, tüm kesimleri bilgilendirme kalitenizi son derece iyi bilen birisiyim" ifadesini kullandı.

Tüm dünyanın gözünün şu anda Türkiye'nin üzerinde olduğuna dikkati çeken Çağlayan, "Tüm dünya şu anda Türkiye'yi takip ediyor. Anlık gelişmelerimiz dünyanın her yerinde anında yerini buluyor, en iyi, en doğru şekilde değerlendiriliyor" dedi.

-"Artık gittiğimiz her yerde herkes Türkiye başarısını konuşuyor"-

Türkiye'de bundan 8-10 yıl öncesine kadar hep başka ülkelerin başarı hikayelerinin gündeme geldiğini dile getiren Çağlayan, "Önce Kore'den bahsedildi, sonra 'Çin işi, Japon işi' dendi. İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkan Almanya'nın dünyanın sanayi devi olduğunu, dünyanın en büyük ekonomileri içine girdiğini konuştuk. Bizim, anlatabileceğimiz kendi başarı hikayemiz yoktu" diye konuştu.

Türkiye'nin bilhassa 2008 küresel krizinden sonra büyük bir başarı hikayesi yazdığına işaret eden Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu başarıyı sadece biz konuşmuyoruz, tüm dünyada, gittiğimiz her yerde herkes, Türkiye başarısını konuşuyor. Önceki gün sadece Türkiye'de Ekonomi Bakanı olarak benim, yabancı misyonla yaptığım görüşme 3'tü. Güne sabah, Hollanda Başbakanı'nın bir Hollandalı yatırımcının Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımının temel atma töreniyle başladık. Hollanda Başbakanı, parlamentosundan güvenoyu alalı daha 24 saat olmadan Türkiye'ye gelmiş bir başbakan. Onun arkasından öğlen saatlerinde Monaco Prensi ile bir araya geldim. Saat 14.00'te de Slovakya Ekonomi Bakanı ile bir araya geldik."

-"Geçmişin hasta adamı bugün eczacı, doktor gibi reçete dağıtıyor"-

Türkiye'nin artık dünyanın her yanında konuşulduğunu, takdir gördüğünü vurgulayan Çağlayan, geçmişte "hasta adam" olarak değerlendirilen Türkiye'nin artık adeta eczacı, doktor gibi reçete dağıttığını söyledi.

Dünyanın her yerinde Türkiye'nin başarı hikayesinin konuşulduğunu dile getiren Çağlayan, şunları kaydetti:

"Ben geçen sene Portekiz eski başbakanına 20 dakikalık nezaket ziyareti yaptım. Sayın Başbakan, 'Ben sizi Türkiye'nin bu işi nasıl başardığını, bu küresel krizden nasıl çıktığınızı öğrenmek için davet ettim' dedi. Çıktığımızda 2 saat geçmişti. Türkiye böyle bir ülke.

Türkiye artık kendine güvenen ve hata yapmayan, geçmişinden ders alan, bulunduğu noktayı da yeterli görmeyen bir anlayışa sahip. Böyle bir ortamda, Anadolu Ajansı'na, Finans Masası'na bilhassa modern çalışmanızdan dolayı, Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü'nden çay servisi yapan arkadaşıma varıncaya kadar teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Muhabir: Zekeriya Gülün

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Anadolu Ajansı İstanbul Çağlayan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title