Haberler

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği, Singapur'da tanıtım atağına devam ediyor

Güncelleme:

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2023 yılında agresif bir tanıtım atağıyla ihracatta yeni rekorlar kırmayı hedefliyor. Hedef pazarı olan Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya'da Singapur üzerinden büyümeyi amaçlayan sektör, Seafood Expo Asia Fuarı'nda Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerini tanıtma fırsatı buldu.

Ege Bölgesi'nde gıda ihracatının lideri olan, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe Türkiye ihracatının zirvesinde yer alan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği, ihracatta yeni rekorlar kırmak için 2023 yılında agresif bir tanıtım atağı sürdürüyor. Sektör, hedef pazarı olan Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya'da Singapur üzerinden büyümeyi hedefliyor.

Geçen hafta Kenya'da Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerinin tanıtımını gerçekleştiren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin bu haftaki durağı, dünyanın en önemli transit ticaret merkezlerinden birisi olan ve yaklaşık 500 milyonluk bir nüfusa ulaşan dünyanın güçlü birliklerinden Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'nin (ASEAN) kurucu ülkeleri arasındaki Singapur oldu. Singapur'da 11-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Seafood Expo Asia Fuarı'na katılarak levrek, çipura, Türk somonu, kaya levreği, füme alabalık, süt ürünleri ve sektörün iştigal sahasındaki diğer ürünlerin ihracatını artırmak için tanıtım yaptıklarını anlatan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Singapur'un büyük çoğunluğu Çin'den olmak üzere yıllık 1,3 milyar dolarlık su ürünleri ithal ettiğini, bu ithalattan Türkiye olarak 50 milyon dolarlık pay almayı amaçladıklarını, Singapur'da dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerini tanıtma, ürünlerle ilgili bilgi verme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Singapur'un dünyanın en önemli reexport (transit ticaret) merkezlerinden biri olduğuna dikkati çeken Kızıltan, "Singapur yaklaşık 6 milyonluk nüfusa sahip küçük bir ülke gibi görünmekle birlikte açık bir ekonomiye sahip ve yıllık 800 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşıyor. Singapur'un bu özelliğinden yararlanmak istiyoruz. Singapur, Dünya Bankası'nın 'İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde 2. sırada yer alıyor. Güçlü bir hukuk devletine ve etkili bir düzenleyici sisteme sahip, ihracatçılarımızın gönül rahatlığıyla ticaret yapabileceği bir pazar. 10 ülkenin üyesi olduğu yaklaşık 500 milyonluk bir nüfusa ulaşan, dünyanın güçlü birliklerinden Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'nin (ASEAN) kurucu ülkeleri arasında. Bu özellikleriyle Singapur büyümek istediğimiz ülkeler arasında öne çıkıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye 2022 yılında Singapur'a 800 milyon dolar ihracat yaptı, 473 milyon dolar ithalat gerçekleştirdi

Singapur'da 11-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Seafood Expo Asia Fuarı'na Türkiye'den 4 firma katılırken, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'ni Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Ergül ve Keskin Keskinoğlu temsil etti. Fuarda 40 ülkeden 300'den fazla firma yer aldı. Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve Ticaret Müşaviri Mihriban Esin Arslan, fuarda Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Türk firmalarını ziyaret ederek, Singapur ile ilgili bilgi ve deneyimlerini Türk ihracatçılarıyla paylaştılar. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Güneydoğu Asya Singapur Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title