Haberler

Doların üst üste rekor kırmasından sonra Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan erken seçim çağrısı

Güncelleme:

Doların son aylarda üst üste rekor kırarak 17 lirayı geçmesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ve tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ta seçim çağrısı geldi. TÜSİAD Başkanı'nı aradığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ülke yangın yeri. Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz" derken Demirtaş da, "Durum çok vahim. Ülke tümden batmadan derhal erken seçim yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişini sürdüren dolar kuru peş peşe rekor kırarken muhalefetten erken seçim çağrıları geldi.

"ÜLKE YANGIN YERİ"

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "TÜSİAD Başkanı'nı aradım. Ülke yangın yeri. Aklî melekelerini kaybetmiş bir şahsın ülkeyi intihara sürüklemesini mi seyredeceğiz? Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz. Erdoğan ve Bahçeli'nin tek yapması gereken, kendilerinin gitme olasılığını millete göstermeleridir." dedi.

"BU ZULMÜ BİTİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "Bu Saray Hükümeti artık kangrenli bacaktır. Susma zamanı değil, vatanını seven herkes konuşmalı. Tüm vücut kangren olduktan sonra, konuşsanız da bir anlamı olmayacak. Utancı giden kimsenin kalbi ölürmüş. Bu Saray ve şürekasının utanması yoktur, kalbi yoktur. Bu zulmü bitireceğiz!" ifadelerini kullandı.

Doların peş peşe rekor kırmasından sonra Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan erken seçim çağrısı

DEMİRTAŞ'TAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

5 yıldır tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adlı ucube rejimin yol açtığı krizi, seçim dışında hiçbir şey çözemez. Temel sorun güven ve hukuk krizidir. Bunun açtığı kara deliği, hiçbir asgari ücret zammı kapatamaz. Durum çok vahim. Ülke tümden batmadan derhal erken seçim yapılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Doların peş peşe rekor kırmasından sonra Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan erken seçim çağrısı

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Ekonomi Zam Haberler

500

Yorumlar (5)

Bahtiyar Çelik:

Erken seçim olsa yine Reis kazanacak.

10
2
yanıtYanıtla
UMIT ULGER:

Baksen erken secim isteyenler kurtaracakmis memleketi duyda inanma

8
3
yanıtYanıtla
Erdoğan uslu :

Olsa ne olacak . Sizin paranız bitti demekki. Biz ne dedik 2023 temmuz bekleyin. Ozamana kadar adayınızı bulun. Lozon bitecek sizlerin gibi.

8
2
yanıtYanıtla
Ender Tiryaki:

Biz bu oyunun farkındayız, elbet bunuda atlatırız ama siz avucunuzu yalarsınız

4
0
yanıtYanıtla
by nokta:

Bu ülkeyi gerçekten düşünüyorsanız döviz alan vatandaşlara aynı gemideyiz almayın demeniz gerekiyor.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title