Haberler

Diyarbakırlı Kuyumcular Bu Kez İspanya'da Esti

Güncelleme:

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası üyeleri Madrid'de düzenlenen JOYA Kuyumculuk ve Mücevher fuarında kenti ve altın takılarını tanıttı.

Kentteki 25 kuyumcu esnafı Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası öncülüğünde 9 İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen JOYA Kuyumculuk ve Mücevher fuarına katılarak Diyarbakır'ın ve altın takılarını tanıttı.

JOYA Kuyumculuk Fuarına Diyarbakır'dan 25 kuyumcu esnafı ile katıldıklarını belirten Akkul, katılımcıların daha çok imalatçılardan oluştuğunu kaydetti. Fuar'ın tanıtım anlamında oldukça verimli olduğunu anlatan Akkul, " İspanya'nın başkenti Madrid'te yapılan kuyumculuk ve mücevher fuarı dünyada sayılı fuarlardan biri olduğunu ve bizler daha öncede Avrupa ülkelerine İtalya, Almanya ve Ukrayna katılıp Diyarbakır'ı ve Diyarbakır altın takılarımızı tanıtımını yapmıştık, Bu kez yine aynı amaçla ispanyanın başkenti Madrid'e Diyarbakır altın takılarını tanıtımını yaptık" dedi.

Diyarbakır'ı en iyi şekilde temsil ettik

Diyarbakır kuyumcular odası esnafı olarak fuarda başta Diyarbakır'ın ürettiği altın takıları, Halep zinciri, mem u zin kolye, Mezopotamya alyans serisi ve hasır bileziği tanıtma fırsatı bulduklarını dile getiren Akkul, altın ve takıların yanı sıra Diyarbakır kentini de Madrid'de en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade etti.


Akkul, Madrid'de Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon ve İspanya ticaret müşaviri Fatma Ayhan'ı da ziyaret ettiklerini ve ticari değerlendirmelerde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Diyarbakır İspanya Madrid Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title