Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını katladı

Kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarından dakikalar sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı. Bazı ilanlarda 1 milyon liraya kadar fiyat artışı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada açıkladığı konut alımına ilişkin müjdeler, fırsatçıları harekete geçirdi. Erdoğan'ın açıklamasından kısa bir süre sonra internetteki konut ilanlarının fiyatları artmaya başladı.

Ev almayı düşünen vatandaşlara müjdelerde bulunan Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete sunacaklarını söyledi. İlk defa konut sahibi olacaklara seslenen Erdoğan, "Birinci pakette ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar birinci el konut için yüzde 0.99'luk kredi sağlayacağız." dedi.

"10 YILA KADAR VADELİ YÜZDE 0,89 FAİZLİ KONUT KREDİSİ"

Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İkinci paket birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan'dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının TL'ye dönüşümün teşvik etmektir."

KONUT FİYATLARI BİR ANDA ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut alımına ilişkin verdiği müjdelerin ardından internette yer alan konut ilanlarının fiyatlarındaki değişiklik gözlerden kaçmadı. Gelen faiz müjdesinin ardından harekete geçen bazı vatandaşlar satışta olan konutlarının ilandaki fiyatlarını güncelledi. 19 Nisan'da 1 milyon 450 bin TL'ye satışta olan ilan Erdoğan'ın açıklamasından dakikalar sonra 200 bin TL zam ile 1 milyon 650 TL'ye satışa sunuldu. Diğer bir ilanda ise 18 Nisan'da 1 milyon 50 bin olan konutun fiyatı 1 milyon 250 bin lira olarak güncellendi.

KONUT FİYATLARININ ARTMASINA AK PARTİ'DEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimi müjdesiyle birlikte fiyat artırımına giden fırsatçılara AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar tepki gösterdi. Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kararın mürekkebi kurumadan, üzerine güneş doğmadan konut fiyatları artmaya başladı. Hangi ara bu kadar vicdansız olduk?" ifadelerini kullandı.

İşte o ilanlardan bazıları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz müjdesinin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz müjdesinin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz müjdesinin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz müjdesinin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz müjdesinin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını artırdı

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (27)

CAN:

evin fiyatı 550 bin idi adam siz krediyi düşürünce 650 bin yaptı ne anladık bu işten belki yapmasaydınız daha iyiydi bari bunun önüne geçin bi disiplin olsun bu ne yav herkes istediği gibi fiyat koyuyor ne işe yarıyorsunuz siz

29
1
yanıtYanıtla
ayh:

Dusmana gerek yok biz bize yeteriz !

23
0
yanıtYanıtla
MURAT ÖZBEN :

Haklısın da koronada hükümet başarısız mı Yapmayın Allah aşkına yiğiti öldür ama hakkını yeme 1,5 -2 yıl öncede akp ye kan kusuyodunuz demekki o günler güzelmiş siz kötüymüşünüz

4
12
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

1 milyonlukevim 1.4 hahaha

8
1
yanıtYanıtla
özgür :

İşçisi esnafı memuru işverini sahtekar olmuş hangi siyasi parti gelirse gelsin durum değişmez kdv inmeden marketler katlayıp zam koyuyor ötv inmeden araç bayileri koyuyor sebze meyve zaten uçtu gidiyor sahtekarlık insanımızda

8
1
yanıtYanıtla
Ömer Tosun:

Burada mantıklı olan, insanların bu gibi ilanları kanıtıyla beraber cimer'e şikayet edip devletinde bu gibi firmaların üzerine gitmesi veya fiyat geçmiş takip edilebilir bir sistem geliştirmeleri. Bu şekilde devlet veriyor halka ulaşmadan patronlar yiyor. Kdv indiriminde olduğu gibi.

5
2
yanıtYanıtla
Nevzat Grgn:

Son 6 ayda konut fiyatları %300 artmış bunun %200 gibi bir oranı fırsat a çalışan Beğinler yüzünden diğer kalan artış kurdaki dalgalanma ile artan maliyetlerdir.dururmu bu açıklamadan sonra o kafalar yerinde,bende bı duyduğumu soyliyeyim Afrika kabile reisi de grip olmuş artırın konut fiyatlarini

6
0
yanıtYanıtla
Fakır:

buradan tüm fırsatçılara sesleniyorum. Allah belanızı versin, Allah sizin gibi fırsatçılara fırsat vermesin

5
1
yanıtYanıtla
Fakır:

denetim ve akabinde ağır yaptırım olmadığı sürece sürünmeye devam

5
0
yanıtYanıtla
lokman hekim:

kusura bakmayın fırsatçılara meydan veren sizlerin başarısız uygulamalarınızdır. Bu ülkede müslümanlara sadece kaynak yok herşeye var. Allaha ve peygamberine savaş açmak istemeyenler için de bir paketiniz olsaydı keşke

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title