Haberler

Citigroup Müşterilerine 700 Milyon Dolar Ödeyecek

Güncelleme:

Dünyanın en büyük bankalarından Citigroup, kredi kartlarına ilişkin ek hizmetlerde uygunsuz ücretlendirme yaptığı için müşterilerine 700 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Dünyanın en büyük bankalarından Citigroup, kredi kartlarına ilişkin ek hizmetlerde uygunsuz ücretlendirme yaptığı gerekçesiyle müşterilerine 700 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Banka, ayrıca iki federal kurum tarafından 70 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

YANILTICI EK İHZMET ÜCRETLERİEN CEZA GELDİ

New York merkezli Citigroup'dan yapılan yazılı açıklamada, Tüketicinin Finansal Haklarını Koruma Dairesi (CFPB) ve ABD Para Denetim Ofisine (OCC) ile sağlanan anlaşma kapsamında uygunsuz faturalama ve yanıltıcı ek hizmetlerden etkilenen müşterilere 700 milyon dolar geri ödeme yapılacağı bildirildi.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Banka, buna ilaveten, CFPB ve OCC'ye 70 milyon dolar ceza ödeyecek.

Citigroup'un bu ödemeler için gerekli finansmanı ayırdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Citi, CFPB ve OCC ile tam bir işbirliği yaptı ve müşterileri etkileyen her sorun için kapsamlı adımlar attı. Citi, daha önce kredi puanı gözlemleme, borç önleme ve bütçe koruma gibi hizmetlerin satışını durdurdu ve telefonda hızlı ödeme için artık herhangi bir ücret alınmıyor."

MÜŞTERİLERİNE TEK TEK HABER VERECEK

Citigroup, söz konusu uygunsuzluklardan etkilenen müşterilerin bilgilendirilerek, geri ödeme yapmaya devam edeceğini bildirdi.

8,8 MİLYON MÜŞTERİ ETKİLENDİ

Bu arada, Tüketicinin Finansal Haklarını Koruma Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Citigroup'un kredi kartı hizmetlerine yönelik uygunsuz ve yanıltıcı faaliyetleri 2000'li yılların başında başladı ve yaklaşık 8,8 milyon müşteriyi etkiledi.

YAPMADIKLARI İŞİ YAPTIK DEMİŞLER

Açıklamada, bazı Citigroup temsilcilerinin müşterilere gerçekte bulunmayan denetleme hizmetleri sundukları ve aslında verilmeyen bu hizmetler için ücretlendirme yaptıkları belirtildi.

DARISI TÜRKİYE'NİN BAŞINA

ABD'de federal kurumlar son yıllarda bankacılık sektörü üzerindeki denetimlerini sıkılaştırmıştı.

Benzer uygunsuzluklardan ötürü cezaya çarptırılan diğer finansal kuruluşlar arasında Bank of America, JP Morgan Chase, US Bank, American Express ve Discover da yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Citigroup New York Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (1)

TÜRK VATANDAŞI:

ona 5 lira vereceğine bana 2. 5 lira ver hesabın kapansın. bu memlekette avanta yer altına inmiş metro gibi. bu insanoğlunu para bozmuş, toprağın altını düşünen yok. ulan taşıdığın kalbin kendi kendine çalıştığını bilmezmisin. yazık!

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title