Haberler

Bitcoin, ETF Tartışmalarıyla Büyük Bir Büyüme Gösterdi

Güncelleme:

Ekim ayının son günlerinde hararetlenen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) tartışmalarının Bitcoin'e yaradığını ifade eden Gate.io'nun Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, Bitcoin'in büyük bir büyüme gösterdiğini ve 66 milyon doların 55 milyon dolarının Bitcoin'e aktığını belirtti.

Ekim ayının son günlerinde hararetlenen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) tartışmalarının Bitcoin'e yaradığını ifade eden Gate.io'nun Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, "Bitcoin, önceki haftalara göre büyük bir büyüme göstererek yaklaşık yüzde 84 oranında varlık girişi gördü. 66 milyon doların 55 milyon doları Bitcoin'e aktı" dedi.

ABD'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ekim ayının ortalarından itibaren Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onaylayacağına yönelik yükselen beklentiler, ekimin son günlerine girerken yeni bir yükseliş salgısını beraberinde getirdi. Bitcoin, 24 Ekim'de 35 bin dolar seviyesini görerek 18 ayın en yüksek seviyesini test etti. Dijital varlık yatırım stratejileri şirketi CoinShares tarafından yayımlanan haftalık piyasa raporu, yönetilen varlıklarda artış olduğunu, kripto piyasalarına bir haftalık girişin 66 milyon dolara çıktığını gösterdi. Raporda, Bitcoin ETF gelişmelerinin, dijital para birimlerine yapılan yatırımları üst üste dördüncü haftada yükselttiği kaydedildi.

"55 MİLYON DOLAR BİTCOİN'E AKTI"

Bitcoin'in kripto para piyasalarına yönelen yeni varlık akışlarında öncü rol üstlendiğini vurgulayan Sönmez, "Rapora göre Bitcoin, önceki haftalara göre büyük bir büyüme göstererek yaklaşık yüzde 84 oranında varlık girişi gördü. 66 milyon doların 55 milyon doları Bitcoin'e aktı. Bitcoin fiyatı tarihsel açıdan incelendiğinde, kripto para biriminin dibi gördüğü 2022 sonu ve 2023 başından bu yana iki kat yükseldiğini söyleyebiliyoruz. Bu gelişmelerde özellikle geçtiğimiz haftalarda gördüğümüz Grayscale ve Ripple'ın hukuki zaferleri etkili oldu" dedi.

"BİTCOİN EKİM BOYUNCA EN DİRENÇLİ AYLARINDAN BİRİNİ YAŞADI"

Bitcoin'deki yükseliş sinyallerinin geçtiğimiz haftalarda görülmeye başladığını ifade eden Sönmez, "Bir önceki hafta Bitcoin aynı hafta içinde iki kez 30 bin doların üzerini test etmişti. Üstelik ABD merkez bankası FED'in Başkanı Jerome Powell, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada enflasyonun hala çok yüksek seyrettiğini vurgulamış ve önümüzdeki dönemde yeni faiz artışları olabileceğine dair yeşil ışık yakmıştı. Bu durum ABD hisse senetlerinde küçük çaplı geri çekilmelere sebep olsa da Bitcoin ekim boyunca en dirençli aylarından birini yaşadı. Bu direnç diğer kripto para birimlerine de yansıdı, örneğin 4 haftalık yatırım girişlerinde Solana'ya net giriş de 15,5 milyon dolar olarak kaydedildi" diye konuştu.

"PİYASA BİTCOİN ETF'İ FİYATLIYOR"

Kriptoya yönelik kurumsal ilginin finans otoritelerinin de dijital varlıklar konusunda daha açık fikirli olmasını beraberinde getirdiğini söyleyen Sönmez, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Kripto para piyasalarına ilgi duyanlar son gelişmeleri çok yakından takip ediyor ve oldukça hızlı reaksiyon veriyor. Bitcoin ETF kaynaklı olduğu düşünülen bu yükselişten piyasanın Bitcoin ETF'i fiyatladığını görüyoruz. Dijital para birimlerinin potansiyel büyümesi daha geniş bir kesim tarafından anlaşılıyor ve piyasanın bu esnekliğe gösterdiği pozitif tepkiler rakamlarda somutlaşıyor. Bin 400'ü aşkın kripto para biriminde 7 gün 24 saat güvenli işlemi olanaklı kılan firma olarak biz de piyasayı anbean izlemeye, her seviyeden yatırımcıyı kriptonun ve Web3'ün olanaklarıyla tanıştırmaya devam ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title