Haberler

Beyaz Et Sektörü, Mısırdaki Fonun Düşürülmesiyle Rahatladı

Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bor, Bakanlar Kurulu'nun Mısır İthalatındaki Yüzde 130'luk Fon Oranını Düşürmesiyle, Üretim Maliyetlerinin Azaldığını ve Bu Olumlu Adımlarla Beyaz Et Sektöründeki Sıkıntının Atlatılacağını Söyledi.

Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bor, Bakanlar Kurulu'nun mısır ithalatındaki yüzde 130'luk fon oranını düşürmesiyle, üretim maliyetlerinin azaldığını ve bu olumlu adımlarla beyaz et sektöründeki sıkıntının atlatılacağını söyledi.

İHA muhabirine özel açıklamalar yapan Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bor, beyaz et üreticilerini bir süredir büyük sıkıntılara sokan mısırdaki yüzde 130'lık fon oranının, Bakanlar Kurulu kararıyla düşürülmesinin sektör açısından çok olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Yaşanacak rahatlamayla beyaz et ihracatının da önünün açılacağını kaydeden Osman Bor, "Piliç sektöründe AB ülkeleri arasında en yüksek maliyet Türkiye'de. Mısırdaki yüzde 130 luk fon bizim beyaz et sektörünü sıkıntıya sokmuştu. Sektör zarardaydı. Mısırdaki yüzde 130'luk fon geçtiğimiz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi ve hükümet fonu indirme kararı aldı. İç piyasadaki üretim azlığı nedeniyle spekulatör eline düşmek üzere olan kanatlı sektörü ithalatla rahatlayacak. Maliyetlerimiz yüksek olduğu için yurtdışında rekabet şansımız da azalıyordu. Ancak şimdi maliyetlerimizi düşmesi bizim ileride Avrupa ülkelerine yapılması muhtemel ihracatta yabancı üreticilerle rekabet şansımızı arttıracak. Beyaz et ihraç etme şansını bulacak. Bu sektörün birkaç aydan beri bakanlıktan isteğiydi ve şimdi gerçekleşti. Beyaz et söktörü şimdi sıkıntıyı atlatacak" dedi.

Şeker Piliç olarak Irak, Azerbaycan, Türki Cumhuriyetleri'ne ihracat yaptıklarını belirten Bor, AB ülkelerine ihracatın 2007 yılı sonunda gerçekleşebileceğini, şimdilik AB ülkelerine ihracatın söz konusu olmadığını da dile getirdi.

(MEY-MŞ-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title