Haberler

Bakan Muş, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov ile Samsun'da görüştü

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile Samsun'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile Samsun'da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme çerçevesinde, 1 Mart 2021'de yürürlüğe giren Türkiye-Azerbaycan Tercihli Ticaret Anlaşması'nın (TTA) kapsamının genişletilmesi amacıyla müzakereleri tamamlanan protokol metni imzalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov'un Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, Bakan Muş ile Samsun'da bir görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu görüşme çerçevesinde, 1 Mart 2021'de yürürlüğe giren Türkiye-Azerbaycan Tercihli Ticaret Anlaşması'nın kapsamının genişletilmesi amacıyla müzakereleri tamamlanan protokol metnine imza atıldı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın ikili ticaret hacminin 2022 yılında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 28 artışla 6,4 milyar dolara ulaştığı hatırlatılan açıklamada, bu yılın ilk 3 aylık döneminde de iki ülkenin ticaret hacminin aynı artış trendini koruduğu bildirildi.

"Hedef: 150 milyon dolarlık ticaret hacmi"

Tercihli Ticaret Anlaşması'nı genişleten protokolün oluşturacağı ilave ticaret hacmi, iki ülke Cumhurbaşkanlarının belirlediği 15 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşma yolunda, önemli bir adım olacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genişletilmiş Tercihli Ticaret Anlaşması ile ilave olarak karşılıklı bazı tarım ve sanayi ürünlerinde pazar açılımı sağlanmış ve iki ülke arasında TTA kapsamındaki ürünlerde toplam 150 milyon dolarlık bir ticaret hacmi yaratılmış olacak. Samsun, ülkemizin milli mücadelesi ve ulusal ekonomimizin inşası sürecinde birçok alanda milat olmuş bir şehirdir. Ticaretimize yeni bir milat getiren bu anlaşmanın bu şehrimizde imzalanması çok kıymetlidir. Samsun, sahip olduğu üretim ve lojistik kabiliyetleriyle Azerbaycan ile ticaretimizde bir üs olacak, Azeri kardeşlerimiz için de bir yatırım merkezi haline gelecektir. Bundan sonraki süreçte, ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması sürdürülecektir. Ayrıca, Azerbaycan ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz her alanda derinleştirilecek olup, iki ülkenin ekonomik bütünleşmesinin daha ileri seviyelere ulaştırılması adına çalışmalarımız devam edecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Azerbaycan Ekonomi Samsun Muş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title