Haberler

Bakan Bilgin: İngiltere'de 5 saat deneniyor, Türkiye'de de çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gelişen yeni iş ortamları nedeniyle günlük mesai saatlerinin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Bilgin, haftalık 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtirken, "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde dikkat çeken bir mesaj verdi. Haftalık 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gerektiğini belirten Bilgin, "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorundayız" dedi.

"EMEKÇİLERİN ÜRETTİKLERİ HİZMET KATLANARAK ARTTI"

Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır.

"ÇALIŞMA HAYATIMIZI YENİDEN DÜZENLEMEK DURUMUNDAYIZ"

Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz. Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız."

"İNGİLTERE'DE 5 SAAT DENEMESİ YAPILIYOR"

İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğini belirten Bilgin, "5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın birçok yerinde, bu çalışmalar yapılıyor. 1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Bilgin Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (31)

Hakan Sunar:

Ben 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 15 Temmuz 30 Ağustos gibi resmi tatil günleri de çalışıyorum 12 yıl, en azından buna bir yasak gelsin. İngiltere'ye gerek yok. C.tesi de akşam 5'e kadar çalışıyorum. Çalışma hayatı!!!

224
8
yanıtYanıtla
Yusuf GÜÇLÜ:

Sen gene iyisin biz günde 12 saat çalışıyoruz cumartesi pazar da 8 e kadar çalışıyoruz. Beterin beteri var. Bayramlar izin 2 gün. 14 senelik personelim yıllık iznim 14 gün

yanıt54
yanıt0
gökhan serdar:

Kesinlikle düzenlenmeli insanların aile yapıları bozuldu çocuklariyla eşleriyle daha fazla vakit gecirmeli bune yahu avm ler de 19:30 da kapatilsin

179
4
yanıtYanıtla
Sezgin Ak:

Suan muhaletefettteler iktidara gelince yapacaklar

137
32
yanıtYanıtla
Mehmet Erkek:

özel sektörü de dahil etmeyeceksen ne anladık o işten

160
7
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

7 saat ideal haftada 2 gün izin yapmali çalişanlar insanlar çalişmaktan hayatın tadini anlamiyorki bir bakiyor yaşlanmiş.

151
6
yanıtYanıtla
İSMAİL:

Şu anda Türkiye'de bırakın haftalık 45 saati çalışanların büyük bir kısmı günde en az 10-12 saat arası çalışıyor. Bu haftalık 60 saati geçiyor. Önce siz bunu denetleyin. Kısaltmayı düşünürsünüz.

141
5
yanıtYanıtla
SMMM:

Türkiyede ki insanlık dışı çalışma saatleri kısaltılmalıdır.Her bireyin sosyal ve özel hayatına daha çok zaman ayıracağı boş zamanı olmalıdır.

138
4
yanıtYanıtla
Erkan Can :

Ben ikna oldum oyum AKP ye ((: seçilmek için bütün kaynakları seferber ettiler,dertleri yönetmek değil seçilmek

86
50
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Sen rahat ol erkan, 20 yıldır seçiyoruz, yine seçeceğiz :)

yanıt33
yanıt48
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title