Haberler

ASO Başkanı Ardıç: Hedefimiz sanayide kadın istihdamını arttırmaktır

Güncelleme:

ASO Başkanı Seyit Ardıç, 'Sanayide Kadın Eli Projesi'nin imza töreninde yaptığı konuşmada, hedeflerinin sanayide kadın istihdamını arttırmak olduğunu belirtti. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Ankara Sanayi Odası ortaklığıyla düzenlenen projede 'Sanayide kadın çalışamaz' bakış açısının değiştirilmesi hedefleniyor.

ASO Başkanı Ardıç: "Hedefimiz sanayide kadın istihdamını arttırmaktır"

ANKARA - ASO Başkanı Seyit Ardıç, "Hedefimiz sanayide kadın istihdamını arttırmaktır. Çünkü o güç onlarda var. Hem de fazlasıyla artık kadının eli, emeği ve aklı, Ankara sanayisinde daha fazla yer alacak" dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Ankara Sanayi Odası ortaklığıyla düzenlenen 'Sanayide Kadın Eli Projesi'nin imza töreni ASO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımını sağlama ve sanayide çalışan kadın istihdamını arttırma amacıyla geliştirilen projede 'Sanayide kadın çalışamaz' bakış açısının değiştirilmesi hedefleniyor. Törene, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç'ın ve TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit katıldı.

ASO Başkanı Ardıç 'Sanayide Kadın Eli Projesi'nin önem sarf ettiğini vurgulayarak, "Bundan yüzyıl önce, bu topraklarda seferberlik vardı. Toprağımızı savunmak ve bir vatan yaratmak için. Bu süreçte kadınlar her zaman olduğu gibi hayatını sürdürmek, seferberliğe katılmak üzere sanayide gerekli iş gücünü karşılayarak ilk kez kamusal alanda yer aldılar. Mühimmat fabrikaları ve birçok gerekli askeri ihtiyacı ürettiler. Yeni kurulan ulus devlette kadınlar üretimde yer almaktan vaz geçmedi. Sadece iş gücü olarak değil, yıllar geçtikçe diğer kadrolarda da yavaş yavaş yer almaya başladılar" ifadelerini kullandı.

Sanayide düşük seviyede olan kadın istihdamını arttırma ve kadınların ekonomik alanda güçlenmesini sağlama amacıyla bir araya geldiklerini belirten ASO Başkanı Ardıç şöyle devam etti:

"Ülkemizin önemli kurum ve kuruluşları ile bunun için bir araya geldik. Ortak bir inancımız var. Ülkemiz büyüme kalkınma hedefleri için "Sanayide Kadın Eli" son derece önemli. Dünya nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor, o halde iş dünyasının işgücü ve yönetim kadrolarında daha çok kadın temsiline ihtiyacı var. Yapılan ilginç bir araştırmaya göre; dünyadaki yönetim kurulu başkanları arasında adı John olanlar kadın olanlardan daha fazla. Eminim ki ülkemizde de Mehmet'ler bütün kadın başkanlardan daha fazladır. Hedefimiz sanayide kadın istihdamını arttırmaktır. Çünkü o güç onlarda var. Hem de fazlasıyla artık kadının eli, emeği ve aklı, Ankara sanayisinde daha fazla yer alacak."

TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu, İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit ise Sanayii de kadınların çalışamaz algısının değiştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak farklı sektörlerden kadın sanayicilerimizden oluşan çalışma grupları ile geliştirilen ve şimdiye kadar 19 ilimizde hayata geçirilen şimdi ise Ankara Sanayi Odası koordinasyonunda TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu olarak başlattığımız "SANAYİDE KADIN ELİ" projemizde paydaş olarak yer almanızdan, projemizi desteklemenizden fevkalade mutluyuz. Çaldığımız her kapıda ilgiyle projemize cevaplar aradınız, çözümler getirdiniz. Çalışmalarımız bundan sonra fabrikalarda devam edecek. Sahaya çıkıyoruz"

Açılış konuşmalarının gerçekleştirilmesinin ardından program, imza töreni ile devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Seyit Ardıç Ankara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title