Haberler

Hamilelik döneminde Arnavut ve Boşnak böreğini aşerip bulamayınca börek yapmaya başladı, şimdi 5 kadına işveren oldu

Güncelleme:

Hamilelik döneminde Arnavut ve Boşnak böreğini aşerip bulamayınca börek yapmaya başladı, şimdi 5 kadına işveren oldu Çağla Tokay: "Benim amacım sadece para kazanmak değil kadınlara da iş imkanı sağlamaktı bu nedenle 5 kadınla çalışıyoruz" "Hamur işi kadın işi diyorum ve kadınlarla...

Hamilelik döneminde Arnavut ve Boşnak böreğini aşerip bulamayınca börek yapmaya başladı, şimdi 5 kadına işveren oldu

Çağla Tokay: "Benim amacım sadece para kazanmak değil kadınlara da iş imkanı sağlamaktı bu nedenle 5 kadınla çalışıyoruz"

"Hamur işi kadın işi diyorum ve kadınlarla çalışıyorum"

ADANA Adana'da 6 yıl önce hamilelik döneminde Arnavut ve Boşnak böreğine aşerip bulamayınca börek yapmaya başlayan bir kadın şimdi 5 kadını işveren oldu.

Arnavut ve Boşnak börekleri yaparak Türkiye'nin 81 ili ile ilçelerine hatta ünlülere bile satış yapan Çağla Tokay, bundan 6 yıl önce kızı Hatice Naz'a hamile kaldığını söyledi. Tokay, hamileliği döneminde Arnavut ve Boşnak böreğine aşerdiğini ancak hiçbir yerde bulamadığını belirterek, "Böreğe bulamayınca internette araştırma yapıp kendim yapmaya başladım. Yaptığım börek çok sevilince herkesten talep gelince Seyhan Belediyesindeki işimden ayrılıp evde börek yapıp satmaya başladım. Aynı zamanda kendime hobi olarak bir de sosyal medya hesabı açtım. Buradan börekleri paylaşmaya başlayınca sipariş almaya başladım" dedi.

Tokay, herkesten talep gelince aşerip hobi olarak başladığım börekçiliğin kendisine meslek olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Sadece Adana değil Türkiye'nin dört bir tarafından sipariş almaya başladım. Ev artık ticarethaneye dönüşmüş, gece-gündüz uyku kalmamıştı. Ağrı'dan Van'a, İstanbul, Ankara her yerden sipariş gelmeye başladı. Başta Çağla Şıkel olmak üzere bir çok ünlü de sipariş vermeye başladı. Bu nedenle iş yeri açmaya karar verdim. " Tokay, siparişlere yetişemeyince iş yeri açıp 'hamur işi kadın işidir' diyerek 5 kadına da iş verdiğini belirterek, "Benim amacım burada sadece para kazanmak değildi. Bir çok kadına örnek olup, çok sayı da kadına da iş imkanı sağlamaktı. Şimdi 5 kadına iş verir duruma geldim. Hamur işi kadın işi diyorum sadece kadın çalıştırıyorum" diye konuştu. Tokay, kızına aşerdiği için bir yola çıkıp iş yeri açtığından 5 yaşındaki kızını da yanından hiç ayırmıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title