Haberler

"Artan bağlantısallık fayda sağlıyor"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Artan bağlantısallık insanlarımıza ve ekonomilerimize fayda sağlıyor, herkes için istikrar ve refah ortaya çıkarıyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Artan bağlantısallık insanlarımıza ve ekonomilerimize fayda sağlıyor, herkes için istikrar ve refah ortaya çıkarıyor." dedi.

Juncker ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Bağlantısallık Forumu'nun açılışında konuştu.

Bağlantısallığın Avrupa'nın DNA'sında olduğunu söyleyen Juncker, "İklim, dijital ve teknolojik alanda yaşanan değişimler nedeniyle AB ve dünyanın farklı bölgeleri günümüzde birbirine daha fazla bağımlı hale geldi. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi ortak değerlere sahip dünyanın diğer bölgeleriyle ilişkileri geliştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Juncker, bağlantısallığın sürdürülebilir olması gerektiğine işaret ederek, ulaşım, enerji ve dijital altyapının düşük karbon salınımlı hale gelmesi gerektiğini belirtti.

Bağlantısallığın altyapıdan ibaret olmadığına dikkati çeken Juncker, "Bağlantısallık çok taraflılığı teşvik eden, sürdürülebilir ve kurallara dayalı olursa vatandaşlara somut faydalar sağlar. Artan bağlantısallık insanlarımıza ve ekonomilerimize fayda sağlıyor, herkes için istikrar ve refah ortaya çıkarıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Juncker, AB'nin karşılıklı fayda sağlayacak şekilde Asya ile daha fazla iletişim kurmak ve bağlantıları güçlendirmek istediğini anlattı.

AB ve Japonya'nın binlerce kilometre uzak olmasına rağmen ortak değerler ve çıkarlarda birleşmiş durumda olduğunu vurgulayan Juncker, "AB ve Japonya ekonomilerini ticaret anlaşması ile yakınlaştırdık. Ticaret anlaşması, Japon ve Avrupa işletmelerine yeni ticari imkanlar ortaya koydu. Karşılıklı olarak gümrük vergilerini büyük ölçüde ortadan kaldırdı." dedi.

Japonya Başbakanı Abe ise, "Bağlantısallık insanları toplumları ve ülkeleri geleceğe bağlıyor." ifadesini kullandı.

Abe, sürdürülebilir ve kurallara dayalı bağlantısallığın önemine dikkati çekti.

AB ve Japonya arasında 2018 yılında ticaret ve stratejik ortaklık anlaşmaları imzalandığını anımsatan Abe, "Bu anlaşmalar AB ve Japonya'yı geleceğe taşıyor. Japonya ve AB demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve özgürlükler gibi ortak değerleri ve prensipleri paylaşıyor." diye konuştu.

Juncker ve Abe açılış konuşmalarının ardından sürdürülebilir bağlantısallık anlaşması imzaladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Jean Claude Juncker Avrupa Birliği Japonya Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title