Haberler

Almanya'da Siber Saldırılar Yüzde 28 Arttı

Güncelleme:

Almanya'da ülke dışından gelen siber saldırıların sayısının 2023'te önceki yıla göre yüzde 28 arttığı bildirildi. Almanya İçişleri Bakanı ve Federal Kriminal Dairesi Başkanı tarafından açıklanan rapora göre, yabancı failler tarafından işlenen siber suçlar artarken, Almanya içinden gelen saldırılar ise düşüş gösterdi.

Almanya'da ülke dışından gelen siber saldırıların sayısının 2023'te önceki yıla göre yüzde 28 arttığı bildirildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch, ülkede geçen yıl tespit edilen siber suçları kapsayan "Federal Siber Suç Durum Raporu"nu tanıttı.

Buna göre, Almanya'da yabancı failler tarafından işlenen siber suçlar 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 28 arttı. Almanya içinden gelen siber saldırıların sayısında ise yüzde 1,8 düşüş görüldü.

Geçen yıl Almanya'da 800'den fazla şirket ve kurum siber saldırıya uğrarken, bu saldırılarda hem niceliksel hem de niteliksel olarak artan eğilim gözlendi.

Bu arada, Avrupa'da olası Rusya kaynaklı siber saldırılara yönelik kaygıların arttığı bir dönemde, kıtanın en büyük ekonomisine sahip Almanya'da siber saldırıların 2020'den beri istikrarlı bir şekilde artması dikkati çekti. Söz konusu siber saldılar 2022'de yüzde 8 artmıştı.

İçişleri Bakanı Faeser, BKA'nın siber suçlara karşı başarılı olduğunu belirterek, bu suçlarda tehdit seviyesinin hala yüksek olduğunu vurguladı.

Siber suçların faili olarak Rusya'yı işaret eden Faeser, "Rus rejiminin gözümüzü korkutmasına izin vermeyeceğiz. Demokrasimizi Rusya'nın siber eylemlerinden korumak için her şeyi yapmaya ve Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Rusya ve Çin'den siber saldırılar arttı

Almanya'nın bilgi, iletişim ve yeni medya sektörlerini temsil eden sivil toplum kuruluşu (BITKOM) da Çin ve Rusya'dan gelen siber saldırıların arttığı konusunda uyarıda bulundu.

BITKOM'a göre, iki yılda Rusya'dan gelen siber saldırılar iki kat arttı. Siber saldırıların yüzde 46'sı Rusya'dan, yüzde 42'si ise Çin'den geldi. Şirketlerin yüzde 80'i veri hırsızlığı, casusluk ya da sabotaj gibi saldırılardan etkileniyor.

BITKOM Genel Müdürü Bernhard Rohleder, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Sadece siber saldırılardan, yani dijital saldırılardan kaynaklanan zarar yılda 148 milyar avro. Bu çok önemli bir miktar." ifadesini kullandı.

Bu işin arkasında genellikle organize suçların olduğunu belirten Rohleder, aynı zamanda yabancı gizli servislerin siber saldırılarda rol aldığını vurguladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

İçişleri Bakanı Almanya Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300 Berkant Göktan kimdir? Berkant Göktan hangi takımlarda oynadı, Galatasaray'da oynadı mı? #9917 Gonçalo Franco kimdir, kaç yaşında,nereli, hangi takımlarda oynadı? Gonçalo Franco mevkisi ne? #9917
Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title