Haberler

2 Milyonuncu Ons Altın Döküldü

Uşak'ta özel sektör tarafından işletilen ve Avrupa'nın en büyük altın madenleri arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni'nde 2 milyonuncu ons altın törenle döküldü TÜPRAG Metal Madencilik Müdürü Yılmaz: "Sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın üreterek ülke ekonomisine 2,5 milyar dolar katma değer sağladık"

SONER KILINÇ - Uşak'ta özel sektör tarafından işletilen ve Avrupa'nın en büyük altın madeni arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni'nde 2 milyonuncu ons altın törenle döküldü.

Madende 2 milyonuncu ons altının külçe halinde dökümü, Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından gerçekleştirildi.

Madeni işleten TÜPRAG Metal Madencilik Müdürü Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2 milyonuncu ons altının üretimini gerçekleştirmekten büyük gurur yaşadıklarını söyledi.

Sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın ürettiklerini ve bunun tamamının Türkiye'de kullanıldığını bildiren Yılmaz, "Sekiz yılda 2,5 milyar dolar katma değer üreterek ülke ekonomisine katkı sağladık" dedi.

Türkiye'nin, Güney Afrika'den sonra dünya'da en fazla altın rezervine sahip ülke olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Dünya'da yılda 2 bin 700 ton altın üretiliyor. Türkiye'de 6 bin 500 ton altın rezervi olduğu tahmin ediliyor. Biz sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın üreterek ülke ekonomisine 2.5 milyar dolar katma değer sağlamışız, yaklaşık 500 milyon dolar vergi ödeyen bir firmayız. Madende yaklaşık bin kişinin çalıştığını düşünürsek tablo çok daha gülümseten bir hal alıyor. Düşünün diğer altın rezervlerinin çıkartıldığını. Altın üreten bir Türkiye çok daha güçlü bir ekonomiye sahip olur" dedi.

"Türkiye'de altın üretiminin önündeki tabuları yıktık"

Kışladağ Altın Madeni'nin her yönüyle örnek bir işletme olduğunu söyleyen Yılmaz şunları söyledi:

"Bu gün 2 milyonuncu ons altını döküyorsak bu başarıda herkesin emeği olduğunu söyleyebilirim. Biz sekiz yıl önce madeni açarken pek çok olumsuzluktan bahsediliyordu. Biz örnek ve modern bir tesis kurduk ve Türkiye'de altın üretiminin önündeki tüm tabuları yıkmayı başardık. Çevreye olan duyarlılığımız, sosyal sorumluluk projelerimiz, çalışanlarımıza verdiğimiz değer ile hep örnek gösterildik. Bundan böylede aynı çizgide yürüyeceğiz. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum"

İki milyonuncu onsun dökümünü gerçekleştiren Uşak Valisi Seddar Yavuz ise maden sahasında yaptıkları incelemede, iş güvenliği ve çevreye olan duyarlılığının kayda değer olduğunu belirtti. - Uşak

Kaynak: AA / Ekonomi

Uşak Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title