Haberler

YÖK ile SESRIC arasında iş birliği protokolü

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, İslam İş Birliğine üye ülkeler arasındaki iş birliğinin artırılması amaçlanıyor.

YÖK ile SESRIC arasında iş birliği protokolü

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İslam İş Birliği Teşkilatının kuruluşlarından biri olan SESRIC ile YÖK arasında Türkiye'nin beşeri sermayesine önemli katkılar sunacak, eğitim, bilim ve kültür alanlarında iş birliğini gerçekleştirecek bir protokol imzalandı. Protokol, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında YÖK Başkanı Erol Özvar ve SESRIC Genel Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımlarıyla gerçekleştirildi. İmzalanan protokolle, İslam İş Birliğine üye ülkeler arasındaki iş birliğinin artırılması amaçlanıyor.

"Farklı coğrafyalarındaki ülkelerle olan yakın iş birliklilerin büyük bir ehemmiyet atfediyoruz"

İmzalanan protokol öncesinde açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, bu protokolün Türkiye'nin beşeri sermayesine önemli katkılar sunacağına inandıklarını belirterek, "Bugün SESRIC gibi güzide uluslararası bir kurumun iş birliği yapmak üzere birlikteyiz. Eğitim, bilim ve kültür alanlarında iş birliğini teşvik eden İslam İş Birliği Teşkilatı, geleceğin liderlerini yetiştirerek İslam Dünyasının ilerlemesine ve refahına katkı da bulunmaktadır. Türkiye coğrafyasının toplumsal hafızasının bilincinde olarak tarih ve kültür birikimimizi oldukça önemsiyoruz. Türkiye'nin kıtalar arasındaki köprü rolünü çok önemsiyor, bu kapsamda gerçekleştirdiği dünyanın farklı coğrafyalarındaki ülkelerle olan yakın iş birliklilerin büyük bir ehemmiyet atfediyoruz" dedi.

"Parlak ve güçlü nesillerin inşasına vesile olacağına inanıyorum"

Türkiye'nin son yıllarda uluslararası öğrenciler için bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Başkan Özvar, "Halen 195 ülkeden gelen 300 bin civarında öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. Artan uluslararasılaşmayla doğru orantılı olarak bir çok yeni iş birliği de gündeme gelmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu jeopolitik konum ve bilim diplomasinin uluslararası alandaki artan etkisi bu anlaşmaların önemini bir kez daha arttırmaktadır. İmzaladığımız anlaşmalar ile üye ülkeler arasındaki dayanışma ve iş birlikleri daha da güçlenecektir. Bu anlaşma sayesinde İslam İş Birliği Teşkilatı ülkelerinin kalkınma çabalarında daha da etkili ve verimli adımlar atabileceği inancını taşımaktayız. Bu bakımdan YÖK ile SESRIC'in iş birliği ile sunduğu katkıların parlak ve güçlü nesillerin inşasına vesile olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yüksek öğretime yatırım yapan ülkeler, insan kaynağına ve geleceğine yatırım yapmaktadırlar"

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Genel Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk, İslam İş Birliği Teşkilatının 57 üye ülke ile Birleşmiş Milletlerden sonra dünyadaki ikinci büyük uluslararası kuruluştan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitim hem günümüzün hem de geleceğimizi inşa etmenin en önemli anahtarı. Özellikle de yüksek öğretim, sosyo-ekonomik ilerleme, sürdürebilir kalkınma için gerekli becerilerin geliştirilmesinde önemli bir temel taş oluşturmakta. Yüksek öğretime yatırım yapan ülkeler, kendi ülkelerinin aynı zamanda insan kaynağına ve geleceğine yatırım yapmaktadırlar. Bugün YÖK ile imzalayacağımız iş birliği protokolü bizler için çok değerli ve kıymetli. Protokolümüz yüksek öğretim, bilim ve teknolojiyle mesleki eğitim-öğretim alanlarında merkezimizle YÖK arasında ve Türkiye'deki üniversitelerimizi de kapsayacak şekilde üye ülkelerin iş birliğini arttırmayı hedeflemekte."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title