Haberler

TİKA, Suriye'de Robotik Kodlama Merkezi Açtı

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde robotik kodlama merkezi açtı. Merkezde 2 bin öğrenciye eğitim verilecek.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Suriye'nin kuzeyinde Bab ilçesindeki robotik kodlama merkezi hizmete açıldı.

Açılışa, Gaziantep Valiliği, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TİKA yetkilileri ile bölgenin temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Bab'ın Bizia beldesindeki Bizia İmam Hatip Lisesi'nde açılan robotik kodlama merkezinden 2 bin öğrenci yararlanabilecek. Merkezde öğrenciler, tasarım ve üretim, yapay zeka, enerji teknolojileri, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojisi alanlarında eğitilerek geleceğe hazırlanacak.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Suriye Eğitim Koordinatörü Halit Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizia'da öğrencilerin gelişimine katkı sunmak robotik kodlamayla olan ilişkilerini ileriye taşımak amacıyla TİKA ile yaptığımız projenin açılışını gerçekleştirdik Açılan merkezimiz Bizia'da ki tüm öğrencilere hizmet verecektir." dedi.

Bizia İmam Hatip Lisesi 8. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Hazar Uveys de "Robotik kodlamayı öğrenmek amacıyla bugün açılışı yapılan sınıfa kaydoldum. Daha önce okullarımızda robotik kodlama merkezi yoktu. Türkiye'ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Eğitim

Suriye Eğitim Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title