Haberler

Dönerciler de Diplomalı Oldu

Almanya'da İlk Kez, "Dönercilik" Bölümünü Başarıyla Tamamlayanlara Diploma Verildi.

Almanya'da ilk kez, "Dönercilik" bölümünü başarıyla tamamlayanlara diploma verildi.

Almanya'nin Hamburg kentinde, Hamburg İş Kurumu ve Sınır Tanımayan Girişimciler Derneği tarafından finanse edilen Gastronomi ve Beslenme Meslek Okulunun “Dönercilik” bölümünü başarıyla tamamlayanlara diploma verildi.

Okulda düzenlenen törende Hamburg İş Kurumu Müdürü Rolf Steil, Sınır Tanımayan Girişimciler Derneği Başkanı Kazım Abacı, Çelik Döner'in sahibi Ertan Çelik ve Kaplan Döner yetkilileriyle öğrenciler hazır bulundu.

Dönercilik alanında 6 ay süren eğitim programına katılanlar, döner, et çeşitleri, etin hazırlanışı, işlenişi, temizliği, hijyen, besin yasası, iş güvenliği ve iş teknolojisi gibi konularda ders aldı. Gastronomi Beslenme Okulunu başarıyla tamamlayan 13 öğrenciye diplomaları Steil tarafından verildi.

Abacı, törende yaptığı konuşmada, Almanya genelinde ilk defa bir gastronomi meslek lisesinden döner diploması verildiğine dikkati çekerek, Almanya'nın bu şekilde et satıcı ve üreticilerinin yer aldığı piyasayı düzeltmeyi amaçladığını söyledi. Abacı, “Lisedeki yeni eğitim programının Almanlara paralel bir dünyada yaşadıkları kabul edilen iki milyonu aşkın Türk'ün entegrasyonunu kolaylaştıracağına inandığımız için böyle bir eğitim vermeyi amaçladık” dedi.

Uyum sorununun sadece dil sorunuyla çözümlenebileceğine inanmadıklarını belirten Abacı, Almanya'nın kendi alanında eğitimli ve kalifiye elemanlara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Steil ise son yıllarda özellikle Hamburg kentinde işsizlik oranının dikkati çekecek düzeyde azaldığına işaret ederek, bunda Türk işverenlerin önemli katkısı olduğunu söyledi. Steil, göçmen işsizlerin iş piyasasına kazandırılmaları için gerekli projeleri sonuna kadar desteklediklerini belirterek, “Uyum, ancak iş piyasasına aktif şekilde katılımla mümkün olur” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title