Haberler

Ege'de "Anadolu Yıldızı-o7" Arama Kurtarma Tatbikatı

Genelkurmay Başkanlığı Tarafından Düzenlenen, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekiplerinin Katıldığı "Anadolu Yıldızı-07" Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin katıldığı "Anadolu Yıldızı-07" Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, ilk olarak Ege Denizi'nin uluslararası sularında ilk arama kurtarma senaryosu gerçekleştirildi. Gediz Firkateyni'nden 31 ülkenin askeri ataşelerinin de ilgiyle izlediği tatbikatta, senaryo gereği uluslararası sularda batmakta olan bir ticari gemiden yardım sinyali alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından yönlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Birlikleri, Sahil Güvenlik

Komutanlığı'na ait arama kurtarma birimleri olay yerine hareket etti. Batmakta olan ticari gemiden sinyal alınan bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bot bölgeye geldi. Daha sonra bir uçak devriye gezerek kazazedelerin bulunduğu yerlere uyarı işaretleri bıraktı. Bölgede tespit edilen dört kazazede helikopterler tarafından kurtarıldı. Tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 firkateyn, bir korvet ve 2 avcı bot, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait1 Couger arama kurtarma helikopteri, Hava Kuvvetleri

Komutanlığı'na ait 1 arama kurtarma uçağı, 1 Couger arama kurtarma helikopteri, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait 1 Skorsky arama kurtarma helikopteri, 1 dak timi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 arama kurtarma helikopteri ve sahil güvenlik botu katıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Koordinatörlüğü'nde, Yunanistan'ın Midilli ve Sakız adaları arasında uluslar arası sularda gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatını Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral Alaattin Tamer Büyükkantarcıoğlu ile davet edilen 31 ülke askeri ataşeleri de izledi. Tatbikatın 1. safhasının tamamlanmasından sonra Gediz Firkateyni İzmir'in Foça İlçesi'ne hareket etti. Arama Kurtarma Tatbikatı'nın öğleden sonraki bölümünde karada arama kurtarma senaryosu uygulandı. Senaryo gereği Dumanlı

Dağı'na tırmanış yaparken kaybolan dağcı grup, Kara Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Genel Kurmay Özel Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

(KA-Mİ-OM-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title