Haberler

Edirne Valisi Şahin Öğretmenler Gününü Kutladı

Güncelleme:

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenliğin, gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir değer olduğunu söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 87'nci, anlamlı günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 35'inci yılına ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Vali Şahin, mesajında, "Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir değerdir. Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Değerli Öğretmenler; Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne bütün imkansızlıklara rağmen Türkiye'yi bu günlere taşıyan sizler, yarınlarımızın mimarlarısınız. Hz. Ali; 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Yine Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' ifadesiyle öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğa dikkat çekmektedir. Hayatının mesleğine adayan, fedakar ve saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu yıllar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Dursun Ali Şahin Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title