Haberler

Edirne'de Cezaevinde Mahkumlara Tiyatro Gösterisi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesinde "Lüleburgaz Gençlik Tiyatrosu" Oyuncuları Tarafından Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda (Tarım Açık Ceza Evi), "İstiklal Uğruna" İsimli Tiyatro Oyununu Sergiledi. Cezaevinde Düzenlenen Tiyatro Etkinliği Öncesinde İse Çeşitli Kurslara Katılarak Başarılı Olan Mahkumlara Sertifikaları Verildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde "Lüleburgaz Gençlik Tiyatrosu" oyuncuları tarafından Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda (Tarım Açık Ceza Evi), "İstiklal Uğruna" isimli tiyatro oyununu sergiledi. Cezaevinde düzenlenen tiyatro etkinliği öncesinde ise çeşitli kurslara katılarak başarılı olan mahkumlara sertifikaları verildi.

Lüleburgaz Gençlik Tiyatrosu oyuncuları tarafından Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu etkinlik salonunda sahnelenen (Tarım Açık Ceza Evi), "İstiklal Uğruna" isimli tiyatro oyununa ve sertifika törenine Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Necmi Acun, İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Erkahraman ve cezaevinde tutulan hükümlüler katıldı.

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun iş öğrenimi ve sanat öğrenimine dayalı bir kuruluş olduğunu ifade eden kurum Müdürü Necmi Acun, "Zaman zaman kamu oyunda kurumumuzun ticari faaliyetlerle uğraşması eleştirilmekte ve Edirne'ye zarar verdiği yönünde söylemler yapılmaktadır. Kurumumuz 2006 yılında toplam 2 milyon 961 bin YTL ciro yapmıştır. Bu kazanılan gelirin içersin hükümlülere ödenen yıllık maaş ve sigortalar toplamı 236 bin YTL, devlete ödenen vergiler toplamı 207 bin YTL, Edirne esnaflarından sağlanan hammadde giderleri ise 1 milyon 700 bin YTL'dir. Bizler yaptığımız ticari faaliyetlerle Edirne ekonomisine katkı sağlamaktayız" diye konuştu.

Trakya'nın güzide şehirlerinden biri olan Edirne'ye zarar verilmesine kimsenin göz yummayacağını ifade eden Edirne Cumhuriyet Baş Savcısı İbrahim Ethem Dikmen ise, " Bu kurum yaptığı faaliyetlerle hem üretim yapmakta hem de şehir ekonomisine hareketlilik kazandırmaktadır. Bu şehre ekonomik anlamda bir zarar verilmesi mümkün değildir ve verilmesine de göz yummayız. Bu anlamda yapılan çalışmaları titizlikle inceliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Cumhuriyet Baş Savcısı İbrahim Ethem Dikmen, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, İzleme kurulu başkanı avukat Rıfat Çulha ,Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Erkahraman ve İŞ Kur Bölge Müdürü Yusuf Uzun tarafından, İlkokul bitirme kursu, turizme yönelik İngilizce kursu, tiyatro kursu, meyvecilik kursu, mandıracılık kursu, sıva boya ve banada kursu, seracılık ve tabldot aşçılığı kursunu başarıyla bitiren hükümlülere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninin ardından ise Çanakkale deniz zaferinin konu edildiği iki perdelik "İstiklal Uğruna" isimli tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

(İA-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title