Haberler

DYP Mersin İl Başkanlığı'ndan Ezo Başkanı Dölek'e Ziyaret

Doğru Yol Partisi (DYP) Mersin İl Başkanı Fevzi Karaca, Yeni Seçilen Erdemli Ziraat Odası (Ezo) Başkanı Adnan Dölek'i Ziyaret Etti.

Doğru Yol Partisi (DYP) Mersin İl Başkanı Fevzi Karaca, yeni seçilen Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek'i ziyaret etti.

DYP İl Başkanı Karaca, ziyarette yaptığı konuşmada, belirlenemeyen tarım politikası yüzünden çiftçilerin ürettiğini satamaz hale geldiğini söyleyen Karaca, Türkiye'nin narenciye ambarı olarak bilinen Erdemli'de limon ve portakal dalında çürürken, hükümetin tavizkar tarım politikası yüzünden limon ithalatı yapıldığını iddia etti. Karaca, "Mersinli üreticilerin tepkisini çekmemek için de ülkeye getirilen limonlar İzmir limanlarından yurda sokulmuştur. Ürün dalında çürürken, yurt dışından ithal limon getirmek hiç yakışık almıyor, bunun hesabı bir gün sorulacak" dedi.

Nüfusunun yüzde 35'inin çiftçi olduğu bir ülkede çiftçilerin gözardı edilmeye çalışılmasına DYP'nin iktidara gelmesiyle 'dur' denileceğini ifade eden Karaca, "DYP'nin çiftçilere bakış açısı 1946 yılından bu yana hiç değişmedi. Partimizin tarım politikası belirlendi ve DYP'nin iktidar olmasını beklemektedir. DYP'nin iktidarıyla çiftçinin sıkıntısı ortadan kaldırılacaktır. Erdemli Ziraat Odası yönetimine hayırlı olsun dileklerimizi ve çiftçinin refaha ulaşması için desteğimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek de, kendilerine görev veren çiftçilere layık olmaya çalışacaklarını söyledi. Erdemli'de odaya kayıtlı 11 bin 500 kayıtlı çiftçinin bulunduğunu hatırlatan Dölek, bunu ortalama 5 kişiyle çarptıklarında 55 bin kişiye tekabül ettiğini kaydetti.

Ziraat Odası'nın kapısından girerken siyaseti ve siyasi düşünceleri dışarıda bıraktıklarını vurgulayan Dölek, bundan sonra siyaset değil, çiftçilere hizmet edeceklerini söyledi. Dölek, Erdemli çiftçisinin modern tekniklerle üretim yapması, ürettiğini gerçek değerinden satıp refahının yükseltilmesi için çaba harcayacaklarını ifade etti.

(Oİ-MT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title