Haberler

DYP'den "İthal Doktora" Eleştiri: "Hükümet Kadrolaşmaya Yabancıları da Alıyor"

DYP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Timur Gürgan, Yabancı Doktor Düzenlemesi Nedeniyle Hükümeti "Kadrolaşma Hareketine, Benzeri Görülmemiş Şekilde, Yabancı Ülke Vatandaşlarını da Alıyor" Diye Eleştirdi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Timur Gürgan, yabancı doktor düzenlemesi nedeniyle hükümeti "Kadrolaşma hareketine, benzeri görülmemiş şekilde, yabancı ülke vatandaşlarını da alıyor" diye eleştirdi.

Gürgan, yaptığı yazılı açıklamada yabancı doktorun vatandaşa yanlış ilaç olduğunu söyledi. Türk doktorunun "Nereden ve ne amaçla geldiğini bilmediği, kestiremediği, AKP iktidarı tarafından onurlandırılan, değer verilen ve muhtemelen koruma altına alınan yabancı uyruklu meslektaşları ile yarışa hazırlandığını" savunan Gürgan, şöyle konuştu:

"Vatandaş ise daha iyi yaşam şartlarına kavuşmak amacıyla ülkemize gelen, dilimizi, kültürümüzü ve inanç sistemimizi bilmeyen doktor ve sağlık personeli tarafından sunulan sağlık hizmetini almaya mecbur edilecek.

Şu sorular cevap beklemektedir 'Bu doktorlar kimler olacaktır? Hangi gayelere hizmet edeceklerdir? Türk doktorları bir süre sonra yabancı doktorların da içine alınacağı sistemlerde az parayla, emir komuta zincirleri içerisinde çalışmaya mecbur edilecekler midir? Yüksek ücretlerle transfer edilecek ,büyük tecrübe (?) ve üne(?) sahip yüce yabancı doktorlar hangi sistemlerin koruyucusu olacaklardır? Sonunda Türk Ulusal Sağlık sistemi yabancıların büyük katkı sağladığı organizasyonların, ekonomik gücün etkinliği altına sokulacak mıdır? Sonunda Ulusal Sağlık Sistemi de dışa bağımlı hale getirilip "ne kadar paran varsa o kadar sağlıklı olabilirsin"mi denecektir'"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title