Haberler

"Dünyanın En Pahalı Etını Yıyoruz"

TÜRKİYE Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, "Dünyanın en pahalı etini yiyoruz" dedi.

TÜRKİYE Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, "Dünyanın en pahalı etini yiyoruz" dedi. Et fiyatlarındaki artışın esnaf kesimleri içinde ençok Lokantacıları etkilediğini belirten Yenice, son zamanlarda yaşanan en büyük krizin et fiyatlarındaki artış olduğunu öne sürdü.

Lokantacılar ve Pastacılar Koordinasyon Toplantısı için Kayseri'ye gelen Federasyon Genel Başkanı Aykut Yenice, et fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Yenice, "Ülkemizde son dönemde yaşanan en büyük kriz et fiyatlarındaki artış. Biz de sıkıntılıyız. Et fiyatlarındaki artış nedeniyle haksız rekabetle karşı karşıyayız, kayıt dışı ekonomiyle karşı karşıyayız. Ancak, ülkenin gerçek fiyatlarının bu olmadığını düşünüyoruz. Dünyanın en pahalı etini yiyoruz. Avrupa ve Dünyada, AB üyesi ülkelerde 5 dolar olan et, ülkemizde 12 dolar. Bu dengesizlik, zor şartlarda yaşayan halkımıza da ilgilendiriyor. Lokantacılar, et fiyatlarındaki artıştan daha fazla etkileniyor. Serbest piyasada bu artışları kendi fiyatlarımıza istediğimiz gibi yansıtamıyoruz. Müşteri bulmakta zorluk çekiyoruz. Ülkedeki en büyük sıkıntılardan biri olan 'Yarım ekmek arası döner 1 lira' mantığına zaten yenildik. Bir de fiyatlardaki bu artışlar ve dengesizlikler bizi zor durumda bırakıyor. Şuanda, ülkedeki en zor şartları yaşayan esnaf kesimiyiz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yenice, Kayseri'deki toplantıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Federasyonumuz ve Odalarımız arasında il koordinasyon kurulu düzenledik. Mesleğin sorunlarını yerinde görmek, en yetkili ağızlardan dinlemek ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Arge toplantısı niteliğinde biraraya geldik. Kent kültürüne katkı koyan lokantacılar ve pastacıların sorunlarını yerinde tespit etmek için çalışma başlattık. ülkenin tüm kentlerini dolaşarak sorunların çözümüne katkı koymayı amaçlıyoruz. Bu toplantılarımızın ilk ayağını Kayseri'de gerçekleştiriyoruz."

Görüntü dökümü:

- ---------------------------

- Federasyon Başkanı Aykut Yenice'nin açıklamaları

Haber ve kamera:Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ,DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title