Haberler

- (Yeniden) Kosova'da 1O Kasım

- (Yeniden) Kosova'da 1O Kasım Kosova'nın Prizren Ve Priştine Kentlerinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

- (YENİDEN) KOSOVA'DA 1O KASIM Kosova'nın Prizren ve Priştine kentlerinde 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni düzenlendi. PRİŞTİNE

Priştine'deki Gerçek derneğinde düzenlenen törene Türkiye Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, Türk öğretmenler ve Kosova'da görev yapan Türk polisi ve 200 vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk öğrenciler şiirler okudu. Elena Çika İlkokulu'nun Türk öğrencilerinden oluşan korosu Atatürk'e hitaben eserler okudu. Meral Avcı adlı bir kız çocuğunun okuduğu 'Atatürk'ü Anış' şiiri ise herkesi duygulandırdı.

PRİZREN Prizren Kültür Evi'nde Kosova halkının da katıldığı anma töreninde konuşan Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Mustafa Kemal Atatürk'ün değerinin Türkiye'de olduğu kadar dünyada da çok büyük bir lider olarak kabul edildiğini ifade etti.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mümtaz Aydemir de Kosova'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Kosovalı gençler tarafından bu denli anılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek Kosovalı anne-babalara teşekkür etti. Kosova'da iyi ki varsınız diyen Rumeli Derneği temsilcilerinden Özcan Pehlivanoğlu, sizler bizim Türkiye'de burada yaşayan sigortamızsınız şeklinde konuştu. Türkiye'den gelen misafir konuk Prof. Dr. Mustafa Erkal da Kosova'da bu denli kutlamalardan haberdar olduklarını ifade ederek Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Atatürk'e hitaben yazılmış şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Bakan Mahir Yağcılar ve Albay Mümtaz Aydemir takdim etti.

KOSOVALI ÖĞRENCİ KİBRİT ÇÖPÜNDEN ATATÜRK PORTRESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Düzenlenen resim yarışmasında kibrit çöpünden Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini yapan Kosovalı Orşi Şaylan'a özel jüri ödülü verildi. Ancak rahatsız olmasından dolayı Şaylan'ın ödülünü sınıf arkadaşları aldı. Gecede sırasıyla katkılarından dolayı Bakan Mahir Yağcılar, desteklerinden dolayı Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mümtaz Aydemir' ve diğer konuklara plaket verdi. Kosovalı Türk ilköğretim okulu öğrencilerin söylediği şiirler ve Feray Derviş'in Atatürk'e hitaben seslendirdiği şarkı davetliler tarafından büyük alkış aldı. Gecede Filizler Türk Kültür ve Sanat Derneği folklor ekibinin sunduğu gösterisiyle devam etti. Geceye Kosovalı üst düzey davetlilerin yanı sıra Kosova'da görevli Türk askerleri ile Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. Görüntü Dökümü :

//////////////// PRİŞTİNE

Gerçek derneğinde öğrenciler Atatürk'ün posterleri Hazır bulunanlar Büyükelçi Metin Hüsrev, Türk askeri, Türk polisi ve vatandaşlar Saygı duruşu ve milli marş Slayd ve sinevizyon gösterisi Elena Çika İlkokulu korusu 3 yaşındaki Meral Avcı İlkokul öğrencilerinin şiir resiteli /////////PRİZREN - Saygı duruşu ve T.C ile Kosova milli marşlarının okunması

- Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar'ın konuşması

- Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mümtaz Aydemir'in konuşması

- Rumeli Derneği temsilcilerinden Özcan Pehlivanoğlu'ın konuşması

- Türkiye'den gelen misafir konuk Prof. Dr. Mustafa Erkal'ın konuşması - Bakan Yağcılar ve Albay Mümtaz Kosovalı öğrencilere hediyelerini verirken - Bakan Yağcılar, katkılarından dolayı teşekkür plaketi verirken - Kosovalı Türk ilkokul öğrencilerinin şiir okuması

- Feraye Derviş adlı öğrencinin şarkı okunması - Folklor gösterisi Haber-Kamera: Turan KASAP - Enis TABAK - KOSOVA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title