Haberler
BBC

Trump, Stormy Daniels Davasında Yargılanıyor

Güncelleme:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Stormy Daniels'a yaptığı ödemeyi örtbas etmekle suçlanıyor. Savcılar, Trump'ın seçim sahteciliği yaptığını iddia ederken, Trump'ın avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu savunuyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, porno yıldızı Stormy Daniels'a 2016'da yaptığı 130 bin dolarlık ödemeyi örtbas etmek için kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlandığı davada duruşmalar başladı.

Davanın ilk duruşmasında savcı, “Bu bir seçim sahteciliğiydi, çok açık ve basit bir şekilde” ifadesini kullandı.

Trump’ın avukatıysa, müvekkilinin herhangi bir suç işlemediğini ve bir seçimi etkilemeye çalışmanın yasadışı olmadığını savundu. Avukatı Donald Trump için “Bir masumiyet örtüsüne sarılı halde” tanımını da yaptı.

Trump, kayıtlarda tahrifat yapmakla ilgili 34 farklı suçlama ile gerçek adı Stephanie Clifford olan Stormy Daniels ile cinsel ilişkiye girdiğini reddediyor.

Manhattan’daki mahkeme binasında görülen davanın ikinci haftasında, iki taraf da jüriye açılış konuşmalarını yaptı.

Savcı Matthew Colangelo, Trump’ın eski avukatı ve o zamanki sağ kolu Michael Cohen’in, Trump şirketler topluluğunun baş mali yetkilisi Allen Weisselberg ile birlikte, Trump’ın talimatıyla kayıtlarda tahrifat yaptığını iddia etti.

Savcılar, Cohen’in Daniels’a yaptığı ödemeyi saklamak için, faturalar, çekler ve muhasebe kayıtlarında tahrifat yaptığını iddia ediyor.

Savcı, işletme kayıtlarında bu ödemelerin “Cohen ile yapılan bir anlaşma uyarınca alınan hukuk hizmeti karşılığında” yapıldığının yazıldığını belirtti ve “Bunlar yalandı” dedi.

Savcı ayrıca, Trump’ın bu sus payı ödemesini seçmenlerin Trump’ın Daniels ile ilişkisini öğrenmemesi için yaptığını savundu.

Böylelikle, ödemenin seçime müdahale olarak değerlendirilmesi gerektiği ve bunun da ikinci bir suç oluşturduğu vurgulandı.

Savcılar ayrıca, 2016’daki seçimden birkaç hafta önce ortaya çıkan ve Trump’ın ünlü olduğu için istediği her kadınla yatabileceğini söylediği videonun medyaya yansımasının, Donald Trump’ın seçim kampanyası yönetiminde panik yarattığını söylediler.

Savcı Colangelo “Sanık ve kampanya ekibi, bunun özellikle kadın seçmenler nezdindeki itibarını geri dönülemez bir şekilde tahrip edeceğinden kaygılıydı” dedi.

Colangelo “Ancak Daniels, bir gün sonra ortaya çıkıp, Trump ile cinsel ilişkiye girdiğini söylediğinde, videonun yarattığı sorun daha da büyüdü” diye de ekledi.

Trump'ın savunma ekibi ise savcılığın baş tanığı olan Michael Cohen’e saldırarak iddiaları çürütmeye çalıştı.

Avukatlar, Cohen’i “Trump’a karşı kin güden, güvenilmez bir eski çalışan” diye tanımladı.

Avukat Daniels’i de iddialarıyla “yüzbinlerce dolar” kazanmış bir isim olduğunu savundu ve tanık listesinden silinmesi gerektiğini söyledi.

Avukat Blance, seçimi etkileme çalışma suçlamalarına da “Seçimleri etkilemeye çalışmakta hiçbir sorun yok. Buna demokrasi deniyor” diye konuştu.

Davanın altı hafta daha sürmesi bekleniyor.

BBC

Donald Trump Hukuk Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title