Haberler

    Suriyeli Muhaliflerden Rejime Ağır Darbe

    İnsansız hava aracıyla çekilen ve eski adıyla El Nusra Cephesi olarak bilinen 'Şam Fetih Cephesi' tarafından yayımlanan görüntülerde, rejime ait stratejik binaların vurulduğu görülüyor.

    İnsansız hava aracıyla çekilen ve eski adıyla El Nusra Cephesi olarak bilinen ' Şam Fetih Cephesi' tarafından yayımlanan görüntülerde, rejime ait stratejik binaların vurulduğu görülüyor.

    Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Şam fetih Cephesi, operasyon sonucunda bölgedeki topçu okulu, silahlandırma külliyesi ile Beyanat külliyesinin kontrolünü ele geçirdi.

    Muhaliflerin çatışmalarda topçu okulundaki subay lojmanlarının da kontrolünü sağladığını bildiren AA, topçu okulundaki çatışmalarda çok sayıda rejim askerinin öldüğünü belirtti.

    Kentin güneyindeki muhalif bölgelere yakın olması nedeniyle topçu okulunun büyük önem taşıdığını vurgulayan kaynaklar, okulun denetiminin, muhaliflerin düzenlediği bombalı saldırının ardından sağlandığını aktardı.

    Halep'te bulunan topçu okulu sadece Halep'in değil, tüm Suriye'nin en korunaklı, teçhizatlı, askeri ve stratejik açıdan önemli yerlerinden biri olarak görülüyor. Esad rejimi, karargah olarak kullandığı topçu okulundan Halep'in güneyindeki Şeyh Said bölgesine saldırı düzenliyordu.

    Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Anadolu Ajansı El Nusra Şam Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title