Haberler

Starbucks, Orta Doğu'da 2000 kişiyi işten çıkardı

Güncelleme:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırdığı 7 Ekim 2023'ten beri boykot edilen Starbucks'ın Orta Doğu'daki işletmecisi Alshaya Group, 2000 kişinin işine son verdi.

Markaya yönelik boykotlarla boğuşan Starbucks'ın Orta Doğu'daki franchise sahibi Alshaya Group, 2000 kişiyi işten çıkardı. Şirket, "zorlu" çalışma ortamı nedeniyle kafelerinde binlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldığını söyledi.

"ÜZÜCÜ VE ÇOK ZOR BİR KARAR"

CNN'e açıklama yapan Alshaya, işten çıkarmaların "son altı ayda kizorlu ticaret koşullarının sonucu" olduğunu ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bulunan Starbucks'taki şubelerinde "meslektaş sayısını azaltmak için üzücü ve çok zor bir karar aldığını" söyledi.

Şirket kaç kişinin işten çıkarıldığını belirtmedi ancak Reuters ilk olarak bu sayının 2000 kişiye ulaştığını bildirdi. Alshaya bu raporu yalanlamadı. Şirket, "İşten ayrılan meslektaşlarımıza ve ailelerine ihtiyaç duydukları desteği vereceğimizden emin olacağız ve Alshaya Grubuna ve Starbucks markasına olan sıkı çalışmaları ve bağlılıkları için en derin teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz" dedi.

11000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Kuveyt merkezli Alshaya, 25 yılı aşkın bir süredir Orta Doğu'da Starbucks'ı işletme hakkına sahip ve bölge genelinde yaklaşık 1300 lokasyonda faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 11000 kişiye istihdam sağlıyor.

BÖLGEDEKİ SATIŞLAR ZAYIFLADI

Müşteriler, İsrail'in Gazze'deki savaşını destekleyen veya onunla bağlantısı olan işletmeler olarak algıladıkları Orta Doğu'daki Batılı şirketleri boykot ediyor. Starbucks'ın en son kazanç raporu, kısmen bölgedeki satışların zayıflaması nedeniyle beklentileri karşılayamadı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Orta Doğu Starbucks İsrail Gazze İş Dünyası Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (4)

faruk :

çocuk katillerine destek veren tüm işletmeler kapatılması lazım, bu bahaneyle yerler mallar yerli işletmeler yerli markalar öne çıkmış olur

35
1
yanıtYanıtla
Burhan Korkmaz:

iyi olmuş...

34
0
yanıtYanıtla
Wonder Woman:

Gitmiyorum gitmeyi de düşünmüyorum. Bir çok kullandığım markaları kullanmıyorum muadillerini kullanıyorum kendi ülkemde de starbucks a muadiller var. Ama nerde bazı insanımsı sürüngenler! onlarda vicdan olmadığı için onların başına da gelse bi tatsalar nasıl oluyormuş o acılar belki empati kurarlar. İnsan olmak zor işteee

11
0
yanıtYanıtla
birgörüş:

Bir siyasi parti lideri diyor ki? Stuırbauck sı boykot edenlere 'Salak' diyo... Bu firma amerikan firması değil mi? PKKK ya binlerce tır silah veren hangi ülke? ee biz pkkk ya silah veren bir ülkenin firmasını boykot etmemiz salaklık mı? Yoksa onlara hain deyince haklımıyız?

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title