Haberler

Macron'dan Müslümanları hedef alan proje: Başörtüsü yasaklanacak

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkede çok tartışılan, "Bölücülükle Mücadele" adlı projesini açıkladı. Projede Müslümanlara yönelik birçok kısıtlamaya giden Macron, proje ile kamu şirketlerinde başörtüsünü yasaklayacak ve camilere laiklik şartnamesi imzalatacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2 yıldır üzerinde çalıştığı "Bölücülükle Mücadele" adını verdiği projeyi açıkladı. Proje ile laikliği güçlendirmeyi hedefleyen Macron, projesini aralık ayında parlamento üyelerine sunacak. "Ülkemizde İslam'ın Cumhuriyetin ortağı olacak şekilde yapılandırmasına yardım etmeliyiz" diyen Macron, açıkladığı planın içinde birçok yapılanma ve yasağa yer verdi.

ŞİRKETLERDE BAŞÖRÜTÜSÜ YASAKLANACAK

Fransa'da kamuda yasak olan dini simgeler ve özellikle başörtüsü bazı özel şirketlere yaygınlaşacak. Kamu yararına çalışan özel şirketlerde çalışanların hiçbiri dini simge taşımayacak, başörtüsü yasaklanacak. Fransa'da İslam'ı yabancı etkilerden kurtartmak istenirken, projeye göre Fransa kendi din insanlarını eğitecek. Öte yandan, Fransa'da yetiştirilecek olan din insanları için sertifikalar ve uyulmaması iptalle sonuçlanacak bir tüzüğün bulunduğu "eğitim içeriği" oluşturulacağı belirtildi.

CAMİLER VE DERNEKLER LAİKLİK ŞARTNMESİNİ İMZLAYACAK

Verilen eğitimi ve fonları kontrol altına almak için camilerin ve derneklerin statüsünü değiştirmek için de yeni düzenlemeler getirilecek. Kamu sübvansiyonu talep eden camiler ve dernekler, "Laiklik Şartnamesini" imzalayacak ve cumhuriyet ilkelerine uymayan dernekler kolayca feshedilecek.

2021 öğretim yılının başından itibaren evde eğitim, sağlık nedenleriyle sınırlandırılacak, 3 yaşından itibaren okulda eğitim zorunlu hale gelecektir. Macron, dini nedenlerden dolayı bazı ailelerin çocuklarını yüzme ve müzik dersine göndermek istemediği gerekçesini öne sürdü.

"ARAPÇA DİN EĞİTİMİNİ OKULDA VERMELİYİZ"

Macron Arapça eğitiminin okulda verilmesi gerektiğini ifade ederek çocukların derneklerle olan ilişkisini kısıtlamak istediğini duyurdu. "İçinde bulunduğumuz ikiyüzlülükten çıkmalıyız" ifadesini kullanan Macron, "Bugün Arap dili eğitimini derneklerde alan 60 binden fazla genç var. Arapça dil eğitimini okulda vermeliyiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Emmanuel Macron Fransa Dünya Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500

Yorumlar (20)

ADEM:

Helal olsun Macron

3
5
yanıtYanıtla
kibariye yerli:

allah seni hakettigin yere koysun

4
1
yanıtYanıtla
bilen:

bunun karşılığı hıristiyan ibadethanelerini kapatıp , geri kalan avrupa ülkelerinin faransaya bu kararından geri dönmesi için baskı yapmasını beklemek olacaktır. diğer ülkelerin vatandaşlarının ne suçu var derseniz , o diğer ülkelerin vatandaşları burada rahat ibadet edebilme için buna tepki vermek zorundadır, bu artık ülkeler arası bir olaydan dinler arası olaya dönmüştür , her hıristiyan sorumludur

3
1
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

niyemis bize de cagri yapiyorlar bizim adam da dinlemiyor

yanıt0
yanıt0
..:

Neyapacağını şaşırmış

3
1
yanıtYanıtla
müslüman:

neden laiklik sadece islama.

4
0
yanıtYanıtla
Hayat:

cünkü bütün pislik o din den geliyor

yanıt0
yanıt2
Kübra:

bizim din cok iyi ya o yüzden

yanıt0
yanıt0
Fatih:

Nedenmi cünkü cok güzel din ya

yanıt0
yanıt0
Dogan:

Cok güzel bir din

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title