Haberler

Rusya'dan Suriye'deki Kürtlere Teklif: ABD Koalisyonundan Çıkın, Silah Verelim

Güncelleme:

Suriye merkezli haber sitesi Zaman al-Wasl'ın güvenilir Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rus yetkililer Kürt gruplara ABD öncülüğündeki koalisyondan çıkma karşılığında etkili silah ve mühimmat vereceğini açıkladı.

Rus yetkililerin, ABD öncülüğündeki koalisyondan çıkması durumunda Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerine tam kapsamlı askeri destek vermeyi teklif ettiği belirtildi.

TEKLİF DSG VE PYD'YE GÖTÜRÜLDÜ

Suriye merkezli haber sitesi Zaman al-Wasl'ın güvenilir Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde teklifin, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) götürüldüğü aktarıldı.

ABD KOALİSYONUNDAN VAZGEÇİLİRSE RUSYA SİLAH VE MÜHİMMAT VERECEK

Teklife göre Kürt gruplar, ABD öncülüğündeki koalisyonda yer almaktan vazgeçerse Rusya, IŞİD'le savaşmaları için sahada kullanılabilecek etkili silah ve mühimmat verecek.

RUSLAR TEKLİF YAPTI

Diken'in ulaştığı Rojava'daki güvenilir kaynaklar da teklifin doğru olduğunu söyledi: "Ruslar, Kürtleri kendi safına çekmek için teklif yaptı. Ancak Kürtler, ABD öncülüğündeki koalisyondan ayrılmayı kabul etmedi.

"TÜRK-RUS YAKINLAŞMASI ROJAVA'DA DEZAVANTAJ"

Kürtlerin oluşturduğu gruplar, Suriye'nin en demokratik insanlarını kapsıyor. Bu yüzden ABD koalisyonunda yer almasına karşın Ruslarla da iyi ilişkiler yürütüyoruz. Bu yüzden Türkiye-Rusya yakınlaşması, Rojava'da bir dezavantaj olarak görülmüyor."

KAYNAK: http://www.diken.com.tr/

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Demokratik Birlik Partisi Rojava Suriye Rusya Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

zaza lice:

türk ve rusların ortak aklı olmalı bu öneri bu türkler kadar yılan millet görmedim ne sinsi millet

102
72
yanıtYanıtla
alman:

haklinin yaninda olmak istiyorsa ver sart kosturmanin ne anlami var kürtler kendi topragini saviniyor senin ve abd nin oyunlarindan kürtlere ne seninle ne kadar isbirlikleri varsa abd ile ayni

77
32
yanıtYanıtla
DAVUT:

RUSYA DAHA İYİDİR. DOST DEDİGİNİ SATMAZ. ABD İSE SÖMÜRÜR SIRTINDAN BIÇAKLAR. ZATEN OLDU BİTTİ MÜSLÜMAN DÜNYASI ABD UŞAĞI YA . BİDE 6 MİLYONLUK YAHUDİ NÜFUSU OTLATIYOR MÜSLÜMANLARI .

21
14
yanıtYanıtla
Ortaasya ya:

Kürtler ortadogunun en Büyük aktörü dür TC nin osmali isidli rüyasi bitmistir TC konumunu yitirmistir bundan sonra kürtler var ve geliyorlar. karsilarinda duracak herkesle savasabilecek güce geldiler

9
5
yanıtYanıtla
KADİR:

türkiyenın silahlı gücünün yüzde 30''uda kürt asıllı vatandaşlar oluşturuyor 70 bin korucu hariç bu tabloda. zaten hep akrötdüler ama türkiye için çalışıyorlar. rusların güzel bir sözü vardı türklere, kürtlerin değerini anlamadınız diyorlardı doğru diyorlar onlar cetelere umut bağladı malesef

yanıt0
yanıt0
PANTER:

Rusya bu açıklama ile pyd ye saçma bir yakınlaşma önererek ABD yi tercih ediyoruz dedirtecek ve sonra kürtlere cephe alacak. . . . . . ve mutlu son :)

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title