Haberler

Macaristan'dan Kalkan Mülteci Trenleri Almanya'da

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den ayrılan ve mültecileri taşıyan 4 tren önce Avusturya’nın başkenti Viyana’ya, ardından da Almanya’nın Münih kentinde bulunan tren istasyonlarına dün akşam saatlerinde ulaştı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den ayrılan ve mültecileri taşıyan 4 tren önce Avusturya'nın başkenti Viyana'ya, ardından da Almanya'nın Münih kentinde bulunan tren istasyonlarına dün akşam saatlerinde ulaştı.

Macaristan, Suriyeli, Iraklı, Pakistanlı ve daha birçok ülkeden gelen mültecilerin Budapeşte'den Avusturya ve Almanya'ya giden uluslararası trenlere binmelerine izin vermemişti. Macaristan'da hükümet, dün aldığı bir kararla sadece Suriyeli mültecilerin pasaportları ya da kimlikleri olmaları durumunda alacakları tren biletleriyle Almanya'ya gitmelerine izin vermişti. Bu kararın ardından Almanya'ya giden trene bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan Budapeşte Doğu Garı ve çevresindeki on bine yakın mülteci, Avusturya ve Almanya'ya vardı. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den ayrılan ve mültecileri taşıyan 4 tren önce Avusturya'nın başkenti Viyana'nın ardından da Almanya'nın Münih kentinde bulunan tren istasyonlarına dün akşam saatlerinde ulaştı.

Alman polisi ülkelerinden kaçan çok sayıda mültecinin ülkelerine geldiğini kaydederken, Avusturya polisi sözcüsü ise, sığınmacılara iltica hakkı verilip verilmeyeceğine dair karar verilirken, mültecilere 2 haftalığına Avusturya'da kalmalarına izin verildiğini aktardı. Alman sınır polisi yaklaşık 190 sığınmacının ülkenin Rosenheim kentinde bulunan eski bir kışlaya yerleştirildiğini kaydederek, sığınmacılar arasında Afganistan'dan 3 ay önce kaçan 5 küçük çocuklu bir ailenin yanı sıra Taliban'dan kaçan Pakistanlı bir ailenin de bulunduğunu belirtti. Alman polisi, yaklaşık 200 sığınmacının da Münih'te bulunan bir salona alındığını kaydetti.

Avusturya Polisi Sözcüsü Roman Hahslinger ise, Macaristan'dan gelen neredeyse bin sığınmacının Viyana'da bulunan Westbahnof istasyonuna vardığını aktararak, çok sayıda mültecinin de Almanya'ya gitmek üzere trenlere bindiğini söyledi. - MÜNİH

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Macaristan Avusturya Almanya Münih Dünya Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Bakmadan Geçme

Galatasaray Süper Kupa'yı kaldırdı mı? GS Süper Kupa'yı aldı mı, ne zaman kaldırdı? Benzema Fenerbahçe'ye mi geliyor? Ali Koç'tan sürpriz transfer hamlesi Sinan Oğan 2028'de aday mı? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sinan Oğan tekrar aday olacak mı? Galatasaray neden 2 kupa aldı, neden çift kupa verildi? #127942 #127942 Kılıçdaroğlu nerede konuşuyor? Kemal Kılıçdaroğlu nerede canlı yayında, ne söyledi? İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title