Haberler

KKTC'de Eski KTHY Çalışanları Başbakanlık Önünde Eylem Yaptı

KKTC'DE 212 gündür sokakta olan Kıbrıs THY çalışanları, alacaklarının ve tazminatlarının ödenmesi ve hükümetin söz verdiği istihdamlarının gerçekleşmesi' talebiyle bugün başbakanlık önündeydi.

KKTC'DE 212 gündür sokakta olan Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanları işsizlik paralarının, alacaklarının ve tazminatlarının ödenmesi ve hükümetin söz verdiği istihdamlarının gerçekleşmesi' talebiyle bugün başbakanlık önündeydi. Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak için Başbakanlığa gelen Başbakan İrsen Küçük'e pet şişe fırlatan çalışanlar hükümeti protesto etti. Başbakan Küçük'ü pet şişelerden polis kalkanları korudu. Başbakanlık önünde polis güçlerinin yoğun güvenlik tedbirleri alması dikkat çekti. Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanları sabah saatlerinden itibaren Başbakanlık önündeki yerlerini aldı. Polis Başbakanlık önünde günün ilk saatlerinden itibaren geniş güvenlik tedbirleri aldı. Bakanlar ve başbakanın saat 16. 00 civarında başbakanlık binasına gelmesinden önce KTHY çalışanları sanatçı Arda Gündüz'ün şarkıları eşlinde devrim şarkıları söyledi, eğlendi. Saatler ilerledikçe çalışanların tansiyonu da yükseldi. Sloganlar attılar, alkışlarla hükümeti protesto ettiler.

Çalışanların en büyük tepkisi ise Başbakan İrsen Küçük'e oldu. Küçük'ün Başbakanlığa gelişiyle pet şişeler fırlatıldı. Başbakan Küçük'ü pet şişelerden polis kalkanları korudu Atılan pet şişelerden bir polis memuru hafif bir şekilde yaralandı. KTHY çalışanları 'işsizlik paralarının, alacaklarının ve tazminatlarının ödenmesi ve hükümetin söz verdiği istihdamlarının gerçekleşmesini ' talep ediyor.

KÜÇÜK EYLEMLERİ ELEŞTİRDİ: 'HAK ARAMANIN ÖTESİNDE BİR İSYAN'

Başbakan İrsen Küçük, KTHY çalışanlarının bazı sıkıntılarının giderilebilmesi için ek bütçeyle Meclis'e başvuracaklarını açıklamalarına rağmen, demokratik boyutların ötesine geçen eylemler gerçekleştirmenin hak aramanın ötesinde bir isyan olduğunu söyledi. Hükümetin ve kendisinin parlamentodaki siyasi parti liderlerine vermiş olduğu sözün arkasında olduğunu, ancak bu şekilde hareket eden geçmiş KTHY çalışanlarının desteklenmesinin de mümkün olmadığını kaydeden Küçük, 'Zannederlerse ki zorbalıkla, terörle hak alacaklar, üstelik de batırdıkları bir şirketin. Böyle bir imkanı kendilerine verecek hükümeti bulmaları da mümkün değildir' dedi. KTHY çalışanları, Bakanlar Kurulu toplantısının tamamlanmasının ardından Başbakanlık Kavşağı'nda yolu trafiğe kapattılar. Polisin olaya müdahalesinin ardından arbede yaşandı. Polis, bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title