Haberler

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları'nda Orman Yangınları Yayılıyor, Tahliyeler Başladı

Güncelleme:

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları bölgesinde çıkan orman yangınları giderek yayılırken, bölgenin başkenti Yellowknife'taki 20 bin kişinin tahliyesine başlandı. Yangınlar hızla Hay River kasabasına yaklaşıyor ve hafta sonuna kadar başkent Yellowknife'a ulaşması bekleniyor. Ülke genelinde bin 57 noktada alevlerle mücadele devam ediyor ve bu yıl şimdiye kadar 5 bin 736 orman yangını çıktı.

- Kanada'daki orman yangınlarında 20 bin kişi tahliye ediliyor

OTTAWA - Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları bölgesinde çıkan orman yangınları giderek yayılırken, bölgenin başkenti Yellowknife'taki 20 bin kişinin tahliyesine başlandı.

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları bölgesindeki orman yangınları söndürülemiyor. Yangın bilgilendirme görevlisi Mike Westwick yaptığı açıklamada alevlerin hızla 3 bin nüfuslu Hay River kasabasına yaklaştığını, yağış olmaması halinde hafta sonuna kadar bölgenin başkenti Yellowknife'a ulaşacağını belirtti. Yellowknife İtfaiye Servisi de alevlerin Yellowknife'a 17 kilometre uzaklıkta olduğunu, bugün bölgeyi Kanada'ya bağlayan tek otoyol olan Highway 3'e ulaşacağını aktardı. Bölge yönetimi ise yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalan Yellowknife'daki 20 bin kişi için tahliye emri verdi. Halk, sabah saatlerinden itibaren araçlarıyla kenti terk etmeye başladı. İtfaiye servisine göre yangınlarda şu ana kadar 163 bin hektarlık alan küle dönerken, can kaybı yaşanmadı.

Bin 57 noktada alevlerle mücadele sürüyor

Kanada Kurumlararası Orman Yangını Merkezi verilerine göre ülke genelindeki bin 57 noktada alevlerle mücadele sürüyor. Yangınlardan 671'i kontrolden çıkarken, 224'ü ise kontrol altına alındı. Aktif yangınların çoğu 365 yangın ile British Columbia, 236 ile Kuzeybatı Toprakları, 140 ile Yukon'da devam ediyor. Ülkede bu yıl şimdiye kadar 5 bin 736 orman yangını çıkarken, 13,7 milyon hektarlık alan kül oldu. 2023 orman yangını sezonunun "ülke tarihinin en kötü orman yangını sezonu" ifade edildi.

Ülke tarihinin en kötü orman yangını sezonu yaşanırken, Kuzeybatı Toprakları'nda dün acil durum ilan edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Orman Yangını Kanada Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title