Haberler

Irkçı Saldırı Türk Öğrencileri Korkuttu

Irkçı Saldırıda Fransa Türk Öğrenci Kongre Derneği ,fashava Yolları, Strasbourg Belediye Bürosu Planlı Kundaklanmak İstendi.

Fransanın Strasbourg kent merkezi'Place Kleber' meydanındaki binaya perşembe akşamı saat 18.30 sıralarında yapılan ırkçı saldırıda Fransa Türk Öğrenci Kongre Derneği ,FasHava Yolları,Strasbourg Belediye bürosu planlı kundaklanmak istendi.

Binada çok sayıda avukat,doktor ve

diğer bürolara saldırı yapılmadı.Olaydan tam bir gün sonra Cuma günü DHA muhabirine konuşan Fransa Türk Öğrenci Kongre Dernek başkanı Hakkı Ünal' yangın saat 18.30 sıralarında çıktı'.Ünal'dernek büromuzda birden duman kokusu hisettik büroda bulunan 3 öğrencimizle kapıya koşup panikten yangını tişörtlerimizle söndürdük'.Bina koridorlarında yangın tüpü olmasına rağmen,yangın tüpünü kullanmayan öğrenciler itfaiye ve polise ihbarda bulundu.Eş zamanlı diğer 2 büroda yangının çıktığını farkeden Türk öğrenciler yangını söndürmeyi başardı.Kısa zamanda binaya gelen itfaiye ve polis öğrencilerin ifadelerini dinledi.

POLİS LAKAYT KALDI

Dernek başkanı Ünal'polise saldırganların bulunması için bina girişinde güvenlik kamerasında görüntülerin incelenmesini söyledim,polis bize umursamaz bir tavırla biz gerekeni yaparız diye çıktılar'.Dört yıldır Strasbourg'ta faaliyetlerini sürdüren dernek ilk defa böyle çirkin saldırıya hedef olduklarından korktuklarını ifade ettiler.DHA muhabirine konuşan üniversiteliler Ramazan Bıyık,Atakan Tanık,Bilgehan Sanıca,Dilara Hatipoğlu,Özgecan Özer,Selin Kaletaş,Gizem Ateş,Derya Öztepe,Elif Sebat' Fransada Türklere yönelik ırkçı saldırılar giderek artıyor artık korkmaya başladık dediler.Öğrenciler Fransada 2012 yılında genel seçimler var bazıları bu saldırılardan prim sağlıyor bizler Fransız halkın bu saldırılara prim vermemesini istiyoruz diye konuştular.

BAŞKONSOLOS DERNEĞE TELEFONLA MESAJ YOLLADI

Strasbourg Başkonsolosu Zeynep Sibel Algan bugün(cuma) öğlen vakitlerinde derrnek bürosunu telefonla arayıp başkan Ünal'a 'hepinize geçmiş olsun,büyük üzüntü duydum dedi'.Başkonsolos Algan yapabileceğim birşey varsa kendisiyle irtibat kurmalarını istedi.Geçtiğimiz yıl ırkçıların hedefi olan 'Odyssee' sinemasın yönetmeni Faruk Günaltay ise derneğe gelerek öğrencilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Sinemacı Günaltay saldırı hakkında bilgi aldı ve öğrencilerle sohbert etti.Saldırıya maruz kalan Strasbourg Belediye başkan yardımcısı,

encümen ve turizm yetkilisi Jean-Jacques Gsell 'bu çirkinliğe bir anlam veremiyorum hepimize geçmiş olsun dileklerinde bulundu.Türk dernek ve iş yerleri telefon ve elektronik postayla öğrencilere üzüntülerini ifade ettiler.Fas Hava Yolları kapısına çizilen gamalı hacı temizleyip,kapısını temizledi.Bazı Türk öğrenciler' dernek olarak biz uluslararası çalışıyoruz Türklerin Fransa ve Avrupada etkili olmasından bazıları rahatsızlık duyuyor diye konuştular'.

KINAMA BİLDİRİSİ YAYINLANACAK

Başkan Ünal haftasonu içinde siyasilere,belediyelere,sivil toplum örgütlerine yapılan ırkçı saldırıya karşı kınama bildirisi gönderileceğini duyurdu.Yapılan saldırı belki küçük olabilir ama biz bunun arkasındayız

tepkimiz daha güçlü olmalı diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title