Haberler

İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Denizaltı Mayın Tarama İşaretçisi Bulundu

Güncelleme:

İngiltere'nin Suffolk sahilinde, 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir denizaltı mayın tarama işaretçisi bulundu. Yetkililer, cihazın güvenli olduğunu tespit ettikten sonra kontrollü bir şekilde patlattı.

İngiltere'nin sahil bölgesi Suffolk'taki bir plajda, 2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma bir denizaltı mayın tarama işaretçisi bulundu. Yetkililer, ilk başta bomba olduğunu düşündükleri cihazı kontrollü bir şekilde patlattı.

Sahil Güvenlik yetkilileri 25 Kasım'da Lowestoft kentinin plajında bulunan ve ilk başta bomba olduğu düşünülen denizaltı mayın tarama işaretçisini kontrollü bir şekilde patlattı. 2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma cihazın aşırı yüksek gelgit dalgaları nedeniyle sahile vurduğunu belirten sahil güvenlik, "Neyse ki, EOD nesnenin eski bir mayın tarama işareti olduğunu tespit edince cihazın güvenli olduğu anlaşıldı. Güvenlik amacıyla kontrollü patlama gerçekleştirildi" açıklamasını yaptı.

Lowestoft Sahil Güvenliği Kurtarma Ekibi'nden Matt Knight tarafından çekilen fotoğraflarda su altında deniz mayını bulmak ve işaretlemek için kullanılan cihazın bir bombaya benzediği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güvenlik Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title