Haberler

Hollande: "Ukrayna'daki Seçimler Aksarsa AB Rusya'ya Yönelik Yaptırımları Arttıracak"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna’da 25 Mayıs’ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerinin gerçekleşmesinin herhangi bir şekilde aksaması durumunda AB tarafından Rusya’ya yönelik yaptırımların arttırılacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna'da 25 Mayıs'ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerinin gerçekleşmesinin herhangi bir şekilde aksaması durumunda AB tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımların arttırılacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Ermenistan temaslarının ardından Erivan'dan ayrılarak Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geldi. Tiflis'e gelişinde havaalanında Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze tarafından karşılanan Hollande, Panjikidze ile görüşme gerçekleştirdi. Hollande, görüşmenin ardından Kahramanlar Meydanı'nda bulunan "Kahramanlar Anıtı"'nı ziyaret ederek, çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Hollande daha sonra Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile birlikte Fransa-Gürcistan Ekonomik Forumu'na katıldı. Forumda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve ikili işbirliği konuları ele alındı.

Forum sonrasında Gürcü mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili ile görüşmek üzere Gürcistan Devlet Başkanlığı Sarayı'na gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, burada resmi törenle karşılandı. Sarayın bahçesinde düzenlenen törenin ardından ikili görüşmeye geçildi. Görüşmede, Gürcistan-AB ilişkileri ile Fransa ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna krizi de masaya yatırıldı. İki lider, gerçekleştirdikleri görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Hollande, Batı'ya Ukrayna'da 25 Mayıs'taki devlet başkanlığı seçimlerinin meşru bir şekilde gerçekleştirilmesinin sağlanması için yardım çağrısı yaparken, seçimlerin gerçekleştirilmesinin herhangi bir şekilde aksaması durumunda AB tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımların arttırılacağını vurguladı.

Hollande, Tiflis'teki temaslarının ardından yerel saatle 22.00'da Gürcistan'dan ayrılarak 3 günlük Kafkaslar ziyaretini sonlandırdı. - TİFLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

François Hollande Rusya Federasyonu Ukrayna Fransa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title