Haberler

Guantanamo'da Tutuklu Bulunan Gazeteciye "Pastalı" Destek

Sudan'ın Başkenti Hartum'da Bir Pastane, Iraklı Direnişçilerle İş Birliği Yaptığı Gerekçesiyle Guantanamo'da Tutuklu Bulunan Bir Kameramana Destek Vermek İçin İlginç Bir Uygulama Başlattı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da bir pastane, Iraklı direnişçilerle iş birliği yaptığı gerekçesiyle Guantanamo'da tutuklu bulunan bir kameramana destek vermek için ilginç bir uygulama başlattı.

2003 yılında Afganistan'da El Cezire kameramanı olarak görev yaparken Amerikan askerleri tarafından "Irak'taki işgalcilere bilgi verdiği" gerekçesiyle tutuklanıp Guantanamo cezaevine konulan Sami Hac'a Türk ürünleri satan bir pastaneden destek geldi. Sattıkları ürünlerin üzerine Sami Hac'ın fotoğraflarını koyan pastane, ürünlerinin üzerine de, "Sami Hac'a Destek", "Sami Hac'a Özgürlük" mesajları yazdı. Amaçlarının halkın daha duyarlı olmasını sağlamak olduğunu söyleyen pastane müdürü El Fatih Zeyn, diğer işletmelere de örnek olmak istediklerini belirtti.

Zeyn, kampanyanın yıllardır Guantanamo'da tutuklu bulunan Sami Hac'a destek amacını taşıdığını belirterek "Bu uygulamayla sadece Sudanlılara değil, diğer ülkelere de ulaşmayı hedefledik. Sami Hac, Sudanlı halk tarafından çok sevilen bir insan; bu yüzden işletme olarak kendisine yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Umarım diğer işletmeler de bunu örnek alır. Uygulamada amacımız kesinlikle rant sağlamak değil, kamuoyu oluşturmaktır" dedi.

Sami Hac resimleri bulunan ürünlere halkın büyük ilgi gösterdiği öğrenildi. İsmail Osman Ali isimli müşteri, "Uygulamadan çok memnunuz. Bu uygulama, Sami Hac'ın özgür kalması yönünde belki Amerika'ya mesaj olur" diye konuştu.

(SK-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title