Haberler

Filistin Dışişleri Bakanı: Gazze'deki saldırılar kimsenin haklı gösteremeyeceği bir katliamdır

Güncelleme:

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik saldırıları kınayarak, bu saldırıların bir savaş değil, bir katliam olduğunu belirtti. El-Maliki, uluslararası toplumun koruma ve hesap verebilirlik sağlamadaki başarısızlığının sonucu olarak Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

- Filistin Dışişleri Bakanı el-Maliki: "Bu bir savaş değil, bu kimsenin haklı gösteremeyeceği bir katliamdır"

"Halkımızın şu anda yaşadıkları, uluslararası toplumun koruma ve hesap verebilirlik sağlamadaki başarısızlığının sonucudur"

NEW YORK - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara ilişkin, "Bu bir savaş değil. Bu kimsenin haklı gösteremeyeceği bir katliamdır" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Orta Doğu'daki durumu görüşmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. El-Maliki, Gazze Şeridi'nde verilen insani aranın ateşkese dönüşmesi gerektiğini belirterek, "Bu bir savaş değil, bu kimsenin haklı gösteremeyeceği bir katliamdır. Buna bir son verilmelidir" dedi.

"Gazze'de hiç kimse güvende değil"

Gazze halkının evlerine geri dönmelerine izin verilmesi gerektiğini belirten el-Maliki, "15 binden fazla Filistinli İsrail tarafından öldürüldü. Bunların 10 binden fazlası kadın ve çocuk. İsrail tarafından öldürüldüler. Hayatlarını kaybetmediler, hayatları ellerinden alındı. Gazze'de hiç kimse güvende değil, ne çocuklar, ne doktorlar, ne insani yardım personeli, ne gazeteciler, ne de BM personeli. Modern tarihte eşi benzeri görülmemiş bir hızla öldürüldüler" dedi.

"Halkımızın şu anda yaşadıkları, uluslararası toplumun koruma ve hesap verebilirlik sağlamadaki başarısızlığının sonucudur"

Filistinlilerin korunmasının, bu suçlara ortak olan işgal güçleri tarafından sağlanamayacağını vurgulayan el-Maliki, "Her gün işlenen bu suçların tekrarlanmasını önlemek ve cezasızlığa son vermek için uluslararası korumaya ve uluslararası eyleme ihtiyacımız var. Halkımızın şu anda yaşadıkları, uluslararası toplumun koruma ve hesap verebilirlik sağlamadaki başarısızlığının sonucudur" dedi.

Gazze olmadan Filistin olmayacağının vurgulayan el-Maliki, İsrail'in BM kurumları, insan hakları ve insani yardım örgütleri de dahil olmak üzere dünya genelinde uluslararası hukukun üstünlüğünü savunanlara gözdağı vermeye çalıştığını söyledi.

"Gazze olmadan Filistin olmaz"

İsrail'in kendine güvenlik arayışı içinde olmadığını belirten el-Maliki, "Eğer öyle olsaydı barışı seçerdi" ifadelerini kullandı. El-Maliki, "Gazze'nin ulusal tarihimizde çok özel bir yeri var. Bugün Gazze'nin adı dünyada pek çok kişi tarafından Filistin olarak telaffuz ediliyor. Bu isim silinemez. Halkımız oradan sökülüp atılamaz. Filistinliliği değiştirilemez. Gazze olmadan Filistin olmaz. Gazze kanar, Gazze acı çeker, Gazze ağrır ama Gazze yaşar ve Filistin yaşar. Özgür Filistin. Barışa giden tek yol budur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Filistin Riyad Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title