Haberler

Endonezya'da İdam Edilen 8 Kişi, Kurşuna Dizilene Kadar İlahi Söyledi

Güncelleme:

Endonezya'da haklarında idam kararı verilen 8 kişi infaz edildi. Görgü tanıklarına göre; mahkumlar, gözlerinin bağlanmasını reddetti ve ölüm anına kadar ilahi söyledi.

Endonezya'da haklarında idam kararı verilen Avustralyalı Myuran Sukumaran ve Andrew Chan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi idam edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre uyuşturucu ticaretinden suçlu bulunan mahkûmlar gözlerinin bağlanmasını reddetti ve ölüm anına kadar ilahi söyledi.

"İDAMLAR GERÇEKLEŞTİ"

Jakarta Post gazetesi, Başsavcılık Ofisi'nden bir yetkilinin "İdamları gerçekleştirdik" dediğini aktardı.

SADECE BİR KİŞİ AFFEDİLDİ

Nusakambangan Adası'ndaki Besi Hapishanesi'nde gerçekleşen infazda, Martin Anderson (Gana), Zeynel Abidin (Endonezya), Rodrigo Gularte (Brezilya), Andrew Chan ve Myuran Sukumaran (Avustralya, ve Okwudili Oyatanze, Sylvester Obiekwe Nwolise and Raheem Agbajee Salami (Nijerya) adlı kişilerin idam edildiği, Mary Jane Fiesta Veloso adlı Filipinli kadının affedildiği bildirildi.

"BOYUN EĞİP ÖLÜMÜ BEKLEMEDİLER"

AFP'nin olay yerini anlatan haberine göre, sekiz mahkûm boyun eğip ölümü beklemek yerine gözlerinin bağlanmasını reddetti ve idam mangası ateşe başlayana kadar ilahi söylediler. Görgü tanıklarının anlattığına göre mahkûmların adanın karşısında bekleyen yakınları ve destekçileri de "Amazing Grace" isimli ilahiye eşlik etti.

EROİN İLE YAKALANMIŞTILAR

Avustralyalı "Bali Nine" adlı çetenin üyeleri Andrew Chan ve Myuran Sukumaran, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'ya af mektubu yollamış ancak talepleri reddedilmişti. İkili, 2005'te Bali'den Avusturalya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı.

OLACAK DENDİ VE...

Endonezya Başsavcılığından yapılan açıklamada, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle haklarında idam kararı verilen Avustralyalı Myuran Sukumaran ve Andrew Chan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin cezasının 72 saat içinde infaz edileceği bildirilmişti.

"MERHAMET HAKLARI YOK"

Açıklamada, hükümlülerden Fransız vatandaşı Serge Atlaoui'nin hala "merhamet başvurusu" yapma hakkının bulunduğu, diğer dokuz kişinin ise itiraz ve merhamet haklarının kalmadığı belirtilmişti.

Avrupa Konseyi ve Afrika Birliği bugün Endonezya'ya idam cezalarının uygulanmaması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Zeynel Abidin Jakarta Gana Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (3)

Abdülrezzak bin El A. Kudurmuş Mobil-IOS:

İnşallah en kısa zamanda Allahtan size ağır belalar, Tsunami, Zelzele, (Allahın çok tokatı vardır,) gelir

2
3
yanıtYanıtla
Delikanli nMobil-IOS:

Bu Siteninde haberlere yalan adamlar avusturalyali brasilyali hangi ilahiyi sacma türk medyasi

0
1
yanıtYanıtla
Bana vatan hainliğinin tarifini kim yapar ???Mobil-IOS:

Ne ayak ? Hep idam haberleri ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title