Haberler

Çin ve Rusya, bölgesel barış ve istikrarı korumak için çalışmaya hazır

Güncelleme:

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Çin'in ASEAN'ın merkezi konumunu desteklemek, dış güçlerin müdahalesine karşı koymak ve bölgesel barış ve istikrarı korumak üzere Rusya'yla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Çinli Üst Düzey Diplomat: Çin ve Rusya Uluslararası İlişkilerde Daha Fazla Demokrasiyi DestekliyorÇin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi (sağda), Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi, 13 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Çin'in ASEAN'ın merkezi konumunu desteklemek, dış güçlerin müdahalesine karşı koymak ve bölgesel barış ve istikrarı korumak üzere Rusya'yla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

CAKARTA, 14 Temmuz (Xinhua) -- Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Çin ve Rusya'nın uluslararası ilişkilerde dünya genelinde çok kutupluluğu ve daha fazla demokrasiyi ortaklaşa desteklediğini söyledi.

Wang, Perşembe günü Endonezya'nın başkenti Cakarta'da ASEAN dışişleri bakanları toplantıları kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Wang, Çin ve Rusya'nın, yüzyıllık dönemde görülmemiş büyük değişiklikler karşısında, meşru çıkarlarını korumak ve uyumlu bir arada yaşama ve kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliği ilkelerine bağlı kalmak üzere birbirlerini kararlılıkla desteklediklerini söyledi.

Wang, iki tarafın iki ülke lideri arasında varılan önemli uzlaşmayı hayata geçirmeleri, üst düzey etkileşimi sürdürmeleri ve stratejik iletişim ve koordinasyonu güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yetkili, her iki tarafın da büyük ülkeler olarak sorumluluklarını yerine getirmesi, kendi ulusal çıkar ve itibarını koruması ve uluslararası adalet ve hakkaniyeti muhafaza etmesi gerektiğini vurguladı.

Çin ve Rusya'nın, ASEAN'ın diyalog ortakları olduğunu hatırlatan Wang, ASEAN ülkeleriyle işbirliğinin güçlendirilmesinin, kalkınma konusunda bölgesel uzlaşıya varılması, çok taraflılığın desteklenmesi ve bölgesel refah ve istikrarın artmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Wang; Çin'in, ASEAN'ın merkezi konumunu desteklemek, dış güçlerin müdahalesine karşı koymak, ASEAN ülkelerinin Doğu Asya işbirliğine bağlı kalmasını desteklemek ve bölgede zor elde edilmiş barış ve istikrarı korumak için Rusya'yla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Lavrov ise Rusya'nın iki ülke liderinin vardığı önemli uzlaşmayı hayata geçirmek, stratejik işbirliğini daha da güçlendirmek ve çeşitli alanlardaki işbirliğini ilerletmek için Çin'le çalışmaya istekli olduğunu belirtti.

Bakan, dünya genelinde çok kutupluluğu teşvik etme, hegemonyacı anlayış ve güç siyasetine karşı çıkma ve ASEAN'ın merkezi konumunu ortaklaşa destekleme yönünde çaba gösterilmesini istedi.

Görüşmede iki taraf, Shanghai İşbirliği Örgütü ve BRICS gibi çok taraflı platformlarda eşgüdüm ve işbirliğini güçlendirme konusunda görüş alışverişinde de bulundu.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title