Haberler

Babam Bir Zavallı, Yardıma İhtiyacı Var

Amerikalı Rahip Terry Jones'un Kızı, Babasının 'Zavallı ve Yardıma Muhtaç Biri Olduğunu' Söyledi.

ABD'de, ikiz kulelerin yolcu uçaklarıyla vurulduğu '11 Eylül' tarihini, Müslümanların kutsal kitabı 'Kuran-ı Kerim'i yakma günü ilan etmeye kalkışan Amerikalı rahip Terry Jones'un kızı, babasının 'zavallı ve yardıma muhtaç biri olduğunu' söyledi. Küçük bir grup yandaşıyla bugün gerçekleştirmek istediği, daha sonra vazgeçtiği, ardından da ertelediğini açıkladığı çılgın eylemin öncüsü Amerikalı rahibin, Almanya'da yaşayan kızı Emma Jones, babasının akli dengesini yitirdiğini ve psikolojik yardıma gereksinim duyduğunu dile getirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, babasının tüm dünyada her inanıştan insanın tepki gösterdiği Kuran-ı Kerim kopyalarını yakma girişimine ilişkin, Alman medyasına açıklamalarda bulunan Emma Jones, elektronik posta aracılığıyla babasına 'Baba yapma, vazgeç bu işten' diye ileti gönderdiğini ancak yanıt alamadığını dile getirdi. Amerikan medyasına da yansıyan haberlere göre, 11 Eylül 2011 tarihinde, yolcu uçaklarının çarpması sonucu yerle bir olan ve şimdi 'Ground Zero' olarak anılan İkiz Kuleler'den iki sokak ötede camii inşa edilmesine karşı çıktığı için Kuran-ı Kerim kopyalarını yakacağını ilan eden, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Gainesville kentinde, bir kilisede rahiplik yapan Terry Jones'un kızı Emma Jones, açıklamalarında babasının 'çıldırmış olduğunu düşündüğünü' söyledi.

Kızı olarak, babasının özünü bildiğini ve iyi yanlarını görebildiğini anlatan 30 yaşındaki Emma Jones, ' Ama biliyorum ki yardıma ihtiyacı var' diye konuştu. Babasının Almanya'nın Köln kentinde Hristiyan bir topluluk oluşturmak için yıllarını harcadığını, başlangıçta bu tutumunun Hristiyanların kutsal kitabı İncil kapsamında yürüdüğünü anlatan Emma Jones, 'Ama zaman içerisinde bir şeyler değişmeye başladı, artık İncil'e bağlılık söz konusu bile değildi' diye konuştu.

Emma Jones, 17 yaşına geldiğinde, babasının oluşturduğu çevreden koptuğunu, kendi öz annesinin kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından, babasının çok kısa bir süre sonra yeniden evlendiğini, Sylvia adlı yeni eşinin de kendisininde, çevrelerindeki herkesin kendi dünya görüşlerine ve inanışlarına uygun davranarak yeni bir tarikat yaratmaya çalıştıklarını anlattı. Öz babasının 'megalomanyak' olduğunu düşündüğünü dile getiren Emam Jones, babasının Köln'deki kil,se tarafından da dışlandığını belirterek, ' Kilise ayinlerind yaptığı konuşmalarda sık sık İncil'le bağdaşmayan sözler söylediğini duymaya başladım. Kendisine ve ikinci eşine koşulsuz bağlılık ve saygı istiyordu. Bence bu dini kullanmanın bir yolu, tarikat kurma çabasıydı' dedi.

Emma Jones, babasının2008 yılında, Almanya'nın Köln kentindeki kilise ve toplum tarafından dışlanmasının ardından ABD'ye dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Nafiz ALBAYRAK - ABD / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Derbinin faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Derbinin faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title