Haberler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıç

Güncelleme:

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Orta Doğu'da İran yanlısı gruplara karşı saldırıların artarak devam edeceğini söyledi. Ürdün'de 3 ABD askerinin öldürülmesini hatırlatan Sullivan, "Bu tepkimiz son değil, başlangıçtır. Amerikan kuvvetlerine saldırıldığında, Amerikalılar öldürüldüğünde, tepki vereceğiz ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı. Sullivan ayrıca, ABD askerlerini Irak'tan tamamen çekmeye niyetlerinin olmadığını da belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Orta Doğu'daki İran destekli gruplara yapılan hava saldırılarının sadece başlangıç olduğunu, 3 ABD askerinin öldürülmesine karşılık vermeye devam edeceklerini söyledi.

ABD VE İRAN ARASINDA GERİLİM TIRMANIYOR

İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla birlikte Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki gerilim tavan yaptı. İran yanlısı grupların geçtiğimiz haftalarda Ürdün'de askeri üsse düzenlediği saldırıda 3 ABD askerini öldürmesinin ardından ABD'den peş peşe yanıt geldi. ABD, Irak ve Suriye'de birçok noktaya saldırı düzenledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıç

BEYAZ SARAY: BU SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Jake Sullivan, ABD'nin Orta Doğu'daki İran destekli milislere yönelik hava saldırılarının sadece başlangıç olduğunu söyledi. Jake Sullivan, Cuma gecesi Irak ve Suriye'deki 85 hedefe yapılan saldırıların, üç ABD askerinin öldürülmesine misilleme olarak tasarlandığını belirtirken, "Bu tepkimiz son değil, başlangıçtır. Amerikan kuvvetlerine saldırıldığında, Amerikalılar öldürüldüğünde, tepki vereceğiz ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıçBeyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Jake Sullivan

ABD'NİN IRAK'TAN ÇEKİLMEYE NİYETİ YOK

Irak hükümetindeki İran'a yakın birçok üst düzey yetkilinin, Washington'ın bölgeyi "bir uçurumun kenarına" taşıdığını söyleyerek ülkelerindeki ABD birliklerinin varlığına son verilmesi isteğine de Sullivan kapıları kapattı. ABD'nin saldırıları, bugün New York'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde acil bir oturumda tartışılacak. ABD diplomatları, saldırıların öz savunma amacıyla yapıldığını ve Irak'taki ABD birliklerinin Irak hükümetinin talebi üzerine bulunduğunu belirtecek.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıç

ÜRDÜN'DE 3 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den saldırıları devam ederken, Orta Doğu'da da tansiyon yükseliyor. Geçtiğimiz haftalarda Ürdün'de ABD üssüne düzenlenen İHA'lı saldırı sonrası coğrafyada gerilim tırmandı. 3 ABD askerinin öldüğü, 40'ın üzerinde askerin de yaralandığı saldırı sonrası Washington yönetimi, misilleme olarak Irak ve Suriye'de İran destekli gruplara hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Orta Doğu Ürdün Irak İran Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title