Haberler

Dünya Öğretmenler Günü

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-sen) Samsun Şube Başkanı Alpaslan Çepni, "Öğretmenlerin Garsonluk, Pazarlamacılık, Seyyar Satıcılık Yapmak Zorunda Bırakılması En Büyük Ayıbıdır" Dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Samsun Şube Başkanı Alpaslan Çepni, "Öğretmenlerin garsonluk, pazarlamacılık, seyyar satıcılık yapmak zorunda bırakılması en büyük ayıbıdır" dedi.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Alpaslan Çepni, birlik, yalnız Türkiye'de değil, tüm dünya ülkelerinde eğitim emekçilerinin uzun yıllara dayanan bir mücadele geçmişi olduğunu, 5 Ekim'in ortaya çıkışının bu çabaların sonucu olduğunu söyledi. UNESCO/ILO ortak kararı olarak 'Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı'nın 5 Ekim 1966'da oybirliğiyle son şeklini aldığını ifade eden Çepni, belgenin öğretmenlerin salt okulda değil, toplum içinde de yerine getirdikleri

işlevlerin önemini uluslararası düzeyde vurguladığını kaydetti.

Çepni, "5 Ekim, dünyanın pek çok ülkesinde eğitim emekçileri tarafından Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 5 Ekim'i, Türkiye'deki öğretmenler ise her geçen gün biraz daha zorlaşan ekonomik koşullarla karşılıyorlar.Eğitimin özelleştirilmesi, 1980'li yılların ikinci yarısında başlamış, eğitim harcamaların önemli bir bölümünün velilerin sırtına yıkılması çabaları eğitimi, katkı payı, kayıt parası, bağış, harç ve benzeri kalemlerle tamamen paralı hale getirmiştir. Bu durumun en çok sıkıntısını

çekenler, işsizliğin ve yoksulluğun kıskacında olan veliler, öğrenciler ve öğretmenlerdir" diye konuştu.

Uygulanan yanlış ekonomik politikalar ve tercihler sonucu ekonomik, sosyal açıdan çökertilen eğitim emekçilerinin, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Çepni, "Ülkenin geleceğini yetiştiren öğretmenlerin garsonluk, pazarlamacılık, seyyar satıcılık yapmak zorunda bırakılması en büyük ayıbıdır. Ülkemizde eğitimin yıllardır çözülemeyen sorunları bulunmaktadır. Eğitimin asli unsuru olan öğretmenler bu süreçten doğrudan etkilenmekte, dolayısıyla mesleğine küsmüş, yabancılaştırılmış

öğretmenler aracılığıyla sürdürülmeye çalışılmaktadır. Bunun sorumluluğu öğretmenlerde değildir. Öğretmenlerin ekonomik, demokratik, sosyal ve özlük haklarla ilgili sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar, siyasi iktidarın eğitim politikasını yeniden gözden geçirmesi ve köklü değişikliğe gitmesiyle çözülebilecektir" şeklinde konuştu.

(MD-AYE-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title