Haberler

    Dünya Kupası Tarihi: 2002

    FIFA 2002 Dünya Kupası Finalleri, ilk kez Amerika ve Avrupa kıtalarının dışında Asya'da gerçekleştirildi.

    Güney Kore ile Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'na Türkiye, 48 yıl aradan sonra ikinci kez katılma başarısı gösterirken, aldığı  dünya üçüncülüğüyle de tarihi bir başarıya imza attı.
    Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, 2002 Dünya Kupası'nda oynadığı  7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de mağlubiyet alırken, 10 gol attı,  kalesinde 6 gol gördü.
    C Grubu'nda ikinci oldu
    A Milli Futbol Takımı, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya, Kosta Rika ve  Çin ile C Grubu'nda yer aldı.
    Güney Kore'nin Ulsan kentindeki ilk maçında bu turnuvayı şampiyon  tamamlayan Brezilya ile karşılaşan milliler, Hasan Şaş'ın 45 2. dakikada attığı  golle 1-0 öne geçmesine rağmen, 50. dakikada Ronaldo, 87. dakikada da Rivaldo'nun  gollerine engel olamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı.
    Milli takım, gruptaki ikinci maçında Kosta Rika ile 1-1 berabere  kaldı. İlk maçta olduğu gibi yine öne geçen (Dk. 56 Emre Belözoğlu) milliler,  bitime 4 dakika kala Winston Parks'ın golüne engel olamadı ve sahadan  beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.
    Son maça Kosta Rika'nın 3 puan gerisinde 1 puanla üçüncü sırada giren Türkiye, Çin karşısında 6. dakikada Hasan Şaş, 9. dakikada Bülent Korkmaz ve 85.  dakikada Ümit Davala'nın attığı gollerle 3-0 kazandı. Kosta Rika'nın da  Brezilya'ya 5-2 yenilmesiyle milli takım grupta 4 puan ve averajla ikinci sırada  yer alıp, adını son 16 takım arasına yazdırdı.
    Ev sahibi Japonya ile çeyrek final mücadelesi
    Milli Takım, son 16 turunda ev sahiplerinden Japonya ile eşleşti.
    Miyagi'de oynanan ve ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın  yönettiği maçta rakibini Ümit Davala'nın 12. dakikada attığı golle yenen Türkiye,  çeyrek finale yükselmeyi başardı.
    İlhan Mansız'dan "Altın Gol"
    Türkiye, çeyrek finalde eşleştiği kupanın sürpriz takımı Senegal  karşısında "Altın Gol" ile galip geldi.
    Osaka'da oynanan maçın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı.  Uzatmalarda "Altın Gol" kuralının uygulandığı bu turnuvada, İlhan Mansız, 94.  dakikada sahneye çıkarak, attığı golle Türkiye'nin adını dünyanın en iyi 4 ülke  takımının arasına yazdırdı.
    Yine Brezilya, yine yenilgi
    A Milli Futbol Takımı, yarı finalde, gruplarda yenildiği Brezilya'nın  karşısına çıktı.
    Milli takım, grupta olduğu gibi, yarı finalde de Brezilya'ya mağlup  oldu ve finale çıkma şansını kullanamadı. Bu maçta "Sambacılar"ın tek golü 49.  dakikada Ronaldo'dan geldi.
    Diğer yarı final maçında da Almanya, Güney Kore'yi 1-0 yenerek finale  çıktı.
    İkinci kez ev sahibi ile karşılaştı
    Türkiye, 2002 Dünya Kupası'nda son 16 turunda karşılaştığı ev sahibi  Japonya'nın ardından diğer ev sahibi Güney Kore'yle de dünya üçüncülüğü maçında  karşı karşıya geldi.
    Daegu kentinde 63 bin 483 seyircinin izlediği maçta milliler, sahadan  3-2 galip ayrılıp, dünya üçüncülüğüne ulaştı.
    Brezilya 5. kez şampiyon
    2002 Dünya Kupası'nda Brezilya beşinci kez şampiyonluk ipini  göğüsledi.
    Sambacılar, finalde karşılaştıkları Almanya'yı Ronaldo'nun 2 golüyle  2-0 mağlup etti.
    Brezilya, bu turnuvada oynadığı 7 maçı da kazanarak, İtalya'nın 1934  ve 1938'deki rekorlarını da egale etti.
    Fransa şaşırttı
    2002 Dünya Kupası'na son şampiyon unvanıyla gelen Fransa, daha ilk  turda elendi.
    Fransa, turnuvanın açılış maçında Senegal'a 1-0 mağlup olurken, herkes  bunun bir kaza olduğunu ve son şampiyonun toparlanacağını düşünüyordu. Ancak  Fransa, ikinci maçında Uruguay ile golsüz berabere kalıp, son karşılaşmasında ise  Danimarka'ya 2-0 mağlup oldu ve kupayı gol atamadan kapayarak, tarihe geçti. Bu  sonuç, bir dünya şampiyonunun bir sonraki turnuvada elde ettiği en kötü  performans oldu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title