Haberler

Dumesf Başkanı Ilıcak'dan Genç Öğrencilere Uyarı

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Muzaffer Ilıcak, Adana Yüreğir Efendi Halil Ortaokulu'nda 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Ilıcak açılış konuşmasında, "Bugün yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Aramıza yeni arkadaşlarımız katıldı. Aramızdan son sınıf arkadaşlarımız yeni ayrıldılar ve büyük çoğunluğu meslek edinecekleri yeni okullarına bugün başladılar. Okul, hayatımızın ilk dönemlerinde oldukça önemli yer tutmaktadır. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz. Aynı zamanda toplumların yapılarının, insan ilişkilerinin nasıl olacağının, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının neler olacağının, hizmet ettiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de öğrencilere aktarır ve davranış haline getirir-getirmelidir.

Doping Eşittir Uyuşturucu sloganıyla, ailelerin göz bebeği çocuklarını teslim ettiği öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, meraklandırmadan ve uyarıcı reklamı yapmadan uyuşturucuyla mücadele savaşımıza katılmalıdır. Geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızı, asrımızın tehlikesi olan kötü alışkanlıklarından korunmaları için, spor yapan ve başarılı olan sporcular yetiştirirlerse, çağımızın en önemli tehlikesinden korunmuş olacaklardır. Yaşadıkları alanlarda dopingsiz spor alışkanlığı sağlamak istiyoruz. Okul içi arkadaşlıklarını spor kardeşliği ile ilgi alanlarını spora hedeflemesine yardımcı oluyoruz. Ilıcak, 'Öğrencilerimizin spor yaparak rahatlamasını ve vücudunda biriken negatif enerjiyi dışarı atmasını ve okul hayatında ve sosyal alanında rahatlamasını sağlıyoruz" dedi.

Ilıcak, bu yaş grubunda özellikle arkadaş seçimine dikkat çekerek, spora başlamanın önemine değindi. Ilıcak, ülkeyi yönetecek kişilerin ileride bu sıralardan çıkacağını, önemli olanın sağlıklı ve ahlaki değerlere bağlı bir nesil yetişmesi olduğunu ifade etti. Ilıcak, Yüreğir'in sporda çok önemli bir potansiyeli olduğunu ve tesisleşme hızına uygun olarak milli sporcuların da Yüreğir' den daha fazla çıkması gerektiğini söyledi. "En büyük yatırım insana yatırımdır" diyen Kaya Muzaffer Ilıcak, çocuklara uyuşturucu ve dopingin birbirinden ayrılmaz tehlikeler olduğunu anlattı.

Uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına dikkat çeken Muzaffer Ilıcak, "Uyuşturucu kullanımı Türkiye'de artık yörelere göre değil, tüm illerde yaygınlaştı. Hep beraber bunun tedbirini almamız lazım. ve burada en önemli şey, devlet üzerine düşen görevi yapıyor. Tedavisiyle okuldaki öğretmeni ve spor hocalarıyla, jandarmasıyla bir seferberlik var. Ama biz burada Dünya Uyuşturucuyla Mücadelede Eden Sporcular Federasyonu'nun yaptığı şey şu, bağımlı olmadan ve ilaçla tanışmadan büyüye bilecek bir nesli oluşturmanın çabası içerisinde olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ilıcak, Türkiye'nin geleceği olan çocukların kötü alışkanlıklardan kurtarılması için en büyük sorumluluğun anne ve babada olduğunu belirterek, aile içi sevgi ve saygıya dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muzaffer Ilıcak Türkiye Yüreğir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title